Cel mai bun chec cu portocale – Rețeta bunicii

Cel mai bun chec cu portocale – Rețeta bunicii
Super moale, se topește în gură și explodează de arome. Aceasta este cea mai bună prăjitură cu portocale pe care o veți face vreodată. Garantat.

Grecii prepară celebra lor portokalopita, care e un deliciu, însă și acest chef cu portocale este cu adevărat special. Ieșit din comun pentru textura sa, acesta îmbată simțurile cu aroma citricelor. E ca și cu ai ajunge brusc, într-o livadă cu portocali. În plus, dacă aveți în casă forme speciale pentru chec, cu atât mai specială va ieși, în final, prăjitura, pentru că veți putea să o decorați simandicos.

Și oricine va primi o felie, va voi, garantat, încă una și încă una. vă vindem un pont: puteți  încerca să o preparați folosind sucul natural și al altor citrice. Prăjitura va fi tot fabuloasă, cel mai bun chec cu portocale.

Ingrediente pentru cel mai bun chec cu portocale

Chec: 1 cană de suc proaspăt de portocale

3 ouă

1 linguriță de vanilie

1 cană de zahăr

1 cană de ulei

2 căni de făină

1 1/2 linguriță de praf de copt

un mic vârf de cuțit de sare

Glazură de portocale: 1 ceașcă de zahăr pudră, 1 lingură de suc de portocale, 1 lingură de smântână/lapte, 1 linguriță de coajă de portocală ecologică.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AYESHA عائشة (@ayeshascooks)

Mod de preparare

Într-un blender se adaugă sucul de portocale, ouăle, vanilia, zahărul și uleiul. Se amestecă timp de 3-4 minute până când compoziția devine de culoare deschisă. Se scoate într-un bol, apoi se cerne deasupra făina, iar în final se adaugă sarea și praful de copt. Se amestecă bine, cu un tel, până se combină, dar nu se insistă prea mult.

Turnați aluatul într-o formă de bundt sau de chec obișnuit, în funcție de ce aveți prin casă. Coaceți cel mai bun chec cu portocale la 180 de grade C timp de aproximativ 35 de minute. Lăsați să se răcească, apoi turnați glazura deasupra. Glazura este opțională, dar duce prăjitura la un alt nivel.

Pentru a face glazura celui mai bun chec cu portocale se amestecă bine toate ingredientele menționate, până se omogenizează.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre