Cel mai gustos din câți există: burgerul franțuzesc. Nu veți mai renunța la așa bunătate

Cel mai gustos din câți există: burgerul franțuzesc. Nu veți mai renunța la așa bunătate
Oricine vede în farfurie un burger suculent, uită de orice dietă. Ce-ar fi dacă ați avea asemenea bunătate la orice oră ați dori?

Fără îndoială că burgerii sunt preferații românilor. Aveți acum la dispoziție o rețetă simplă, dar extrem de gustoasă, de pe meleagurile Franței.

Cel mai gustos din câți există: burgerul franțuzesc. Nu veți mai renunța la așa bunătate

Pentru a prepara un burger franțuzesc așa cum scrie la carte, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3 bucăți de piept de rață, 6 feliuțe de raclette fondue, 3 cepe roșii, 300 g gălbiori, 25 g unt, 4 felii de brânză Camembert, 1 lingură cu ulei de măsline, 40 ml vin alt demisec, 8 frunze de salată creață, 4-5 linguri cu sirop de fructe de pădure, 40 ml vin roșu, 4 chifle de hamburger, sare și piper, 1 roșie, 2 gălbenușuri de ou.

Mod de preparare

Pentru început scoateți grăsimea de pe doi piepți de rață și păstrați grăsimea la unul singur, apoi tăiați-le în cubulețe, după preferință. Puteți să le puneți și în mașina de tocat. Ulterior se vor amesteca cu sare și piper. Se taie în bucăți egale feliile de Raclette și se vor introduce în interiorul burgerilor.

Puneți burgerii pe grătar și lăsați în jur de trei minute pe fiecare parte, apoi câteva minute să se odihnească. Chiflele proaspete se vor unge cu gălbenuș de ou și se vor introduce în cuptor pentru câteva minute, până se vor rumeni.

Gălbiorii se trag în tigaie cu cimbru și usturoi

Puneți ulei de măsline și unt într-o tigaie, apoi trageți gălbiorii tocați mărunt împreună cu sare, piper, cimbru, usturoi. Stingeți cu vinul alb. Ceapa roșie se taie julienne, se călește în puți unt, apoi se lasă să fiarbă cu puțină apă. Când apa scade, se toarnă siropul și se dă focul mai mic. Se lasă să se caramelizeze puțin.

Așezați carnea pe chiflă, apoi ceapa caramelizată și felia de brânză Camembert. Adăugați apoi gălbiorii, ceapa tăiată în rondele și salata. Pentru un plus de gust, se servește cu cartofi prăjiți.

Sursă foto: click pofta buna