Celebrul bucătar Jamie Oliver spune adevărul despre uleiul de măsline. Nu ați știut asta până acum

Celebrul bucătar Jamie Oliver spune adevărul despre uleiul de măsline. Nu ați știut asta până acum
Jamie Oliver a început să gătească la vârsta de 8 ani și a ajuns una dintre marile fenomene din lume.

Pentru Jamie Oliver, domeniul gastronomiei nu mai are nici un fel de secrete. Doar el știe tot adevărul despre uleiul de măsline.

Celebrul bucătar Jamie Oliver spune adevărul despre uleiul de măsline. Nu ați știut asta până acum

Ați auzit tot felul de mituri despre uleiul de măsline? Nu mai știți ce să credeți? A venit momentul să aflați adevărul de la cel mai mare bucătar al lumii, Jamie Oliver. Cum vă dați seama că ați cumpărat cel mai bun ulei de măsline? Simplu! Mirosiți și gustați! Nu aveți cum să vă dați seama de calitatea acestuia prin solidificare la rece.

Folosiți cu încredere ulei de măsline și crud și gătit

De asemenea, Oliver spune că uleiul de măsline e la fel de sănătos și când este folosit la gătit, dar și când este crud. Lucru confirmat și de Joseph Profaci, director executiv al The North American Olive Oil Association. Acesta susține că uleiul de măsline poate rezista la o căldură ridicată, fiind cel mai stabil ulei atunci când este încălzit.

Are o durată lungă de valabilitate

Alți specialiști ne îndeamnă să nu facem provizii mari de ulei de măsline. Care e motivul? Deși se poate păstra liniștit până la doi ani, locul unde este depozitat uleiul poate duce la pierderea aromelor fine. De obicei e bine să fie păstrat în bidoanele din metal în care a fost îmbuteliat sau în vase de ceramică smălțuită.

Excepțional în frumusețe

Uleiul de măsline nu este însă folosit doar în bucătărie, ci apreciat și în frumusețe, alături de cel de jojoba și ricin. Este nemaipomenit pentru măștile făcute în casă, dar tot cu uleiul de măsline puteți să vindecați și leziuni de la nivelul pielii. Și este o adevărată minune pentru hidratarea părului, unghiilor, dar calmează și pielea după expunerea prelungită la soare. Nu în ultimul rând, uleiul de măsline previne îmbătrânirea.

Sursă foto: daily mail