Super rețetă: Chec de cartofi dulci cu glazură

Super rețetă: Chec de cartofi dulci cu glazură
Dacă sunteți în căutarea desertului perfect, s-ar putea ca acesta să fie unul. Trebuie să preparați acest chec, iar apoi să decideți.

Checul de cartofi dulci cu glazură este o prăjitură mai puțin obișnuită, cel puțin în România, unde și cartofii dulci abia încep să câștige teren. Dacă nu vă plac prea tare cartofii dulci, înlocuiți-i cu 2 căni de piure de dovleac, iar rezultatul va fi o prăjitură de toamnă perfectă.

Ingrediente pentru chec de cartofi dulci cu glazură

Pentru prăjitură – 2 batoane de unt nesărat, înmuiat

2 căni de zahăr alb granulat

1 cană de zahăr brun

2 căni de piure de cartofi dulci fierți (presărat cu scorțișoară și un vârf de cuțit de sare)

2 lingurițe de extract de vanilie pură

4 ouă mari, la temperatura camerei

3 căni de făină

2 lingurițe de praf de copt

½ linguriță de bicarbonat de sodiu

¼ linguriță de sare

2 lingurițe de scorțișoară măcinată

1 linguriță de nucșoară măcinată

Pentru glazură – 1 cană de zahăr pudră

2 linguri de sirop de arțar

½ linguriță de extract de vanilie pură

½ linguriță de aromă de arțar

1 până la 2 linguri de lapte

2 linguri de nuci pecan tocate mărunt

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mallory Dies (@thecrassycookie)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Se topesc 1-2 linguri de unt și, cu o pensulă de patiserie, se unge generos cu unt o tavă de chec și se tapetează ușor cu făină tava, doar cât să o acopere.

Într-un castron mic, bateți împreună ingredientele uscate, inclusiv condimentele și lăsați deoparte. Într-un castron mare de amestecare, puneți crema de unt și zaharurile. Amestecați  până când devine ușoară și pufoasă. Adăugați piureul de cartofi dulci împreună cu extractul de vanilie și amestecați pentru a le combina. Adăugați ouăle, unul câte unul și amestecați până când sunt complet încorporate. Se adaugă încet ingredientele uscate și se amestecă bine.

Coaceți timp de 1 oră și 15 minute. Scoateți din cuptor și lăsați prăjitura să se răcească timp de 20 – 30 de minute înainte de a o răsturna pe un platou sau pe un suport de tort. Se lasă să se răcească complet înainte de glazurare. Într-un castron mic, bateți împreună ingredientele pentru glazură și, cu o spatulă sau o lingură mică, turnați uniform peste centrul checului pentru a permite glazurii să se scurgă pe părțile laterale. Se presară cu nuci pecan tocate.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre