Gospodinele i-au spus chec ”pernă” pentru că este moale și pufos, ca o adevărată pernă. Se face ușor și arată interesant.

Chec ”pernă” de ciocolată cu brânză dulce de vaci

Vă trebuie ingredient pe care le găsiți la magazinul din colț, doar că preparea se face altfel decât la checul obișnuit.

Ingrediente

  • 3 ouă la temperatura camerei;
  • 100 gr de zahăr;
  • 1 praf de sare;
  • 50 ml de ulei;
  • 50 ml de lapte la temperatura camerei;
  • 1 gr de vanilie sau 1 linguriță de zahăr vanilat;
  • 160 gr de făină;
  • 2 linguri de cacao;
  • 1 linguriță de praf de copt.

Pentru umplutură

  • 250 gr de brânză dulce de vaci;
  • 4 linguri de zahăr;
  • 2 linguri de amidon;
  • 1 gr de vanilie.

Mod de preparare

  • Cerneți făina, cacao și praful de copt, apoi le amestecați.
  • Bateți ouăle cu zahăr, sare și vanilie timp de aproximativ 2 minute, cât să obțineți o spumă pufoasă și densă.
  • Continuați să amestecați cu mixerul la viteză medie și adăugați ulei. Amestecați foarte bine, apoi turnați laptele și amestecați din nou.
  • În vasul cu brânză, adăugați zahăr, vanilie și amidon, apoi pasați ingredientele cu blenderul vertical, cât să obțineți o compoziție omogenă, pe care o transferați într-un poș (seringă) de patiserie. Puteți amesteca cu furculița, dar vor rămâne granule de brânză.
  • Tapetați baza unei forme detașabile (20 cm) cu hârtie de copt, turnați aluatul, îl repartizați într-un strat uniform și formați o plasă din crema de brânză, formând fâșiile din 2 straturi.

  • Dați forma la cuptorul preîncălzit până la 180°С pentru 30-35 de minute. Faceți testul scobitorii.
  • Lăsați checul să se răcorească în formă timp de 10 minute, apoi treceți cu un cuțit subțire pe margini și îl lăsați pe grătar, să se răcească complet.
  • Tăiați checul felii porționate de-a lungul fâșiilor de brânză, mici prăjituri. Sursa și foto: retete-usoare.info

Niculae Bădălău în gura satului. Țăranii zic că politicianul i-a sucit capul soției polițistului sinucigaș

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp