Chef Sorin Bontea recomandă: Supă-cremă rece de căpșuni cu piper roșu

Chef Sorin Bontea recomandă: Supă-cremă rece de căpșuni cu piper roșu
Căpșunile se pot include în diverse preparate dulci sau sărate, cum este și această delicioasă și sănătoasă supă.

Chef Sorin Bontea propune această Supă-cremă rece de căpșuni cu piper roșu. Până să vă apucați de prepararea ei, considerăm că e bine să știți că 100 de grame de căpșuni conțin doar 30 de calorii și furnizează, în principal, zaharuri simple (fructoză).

Totodată, căpșunile sunt bogate în apă (90,5 g la 100 g de fruct) și fibre. Generoase în vitamina C, potasiu și acid folic, căpșunile au efecte antitumorale, antianemice, protejează sistemul imunitar și susțin memoria. În plus, compușii lor activi ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și reduc daunele cauzate de radicalii liberi. Căpșunile mai conțin și vitamine A, B1, B2 și K pe  lângă săruri minerale, inclusiv fier, magneziu și mangan.

Pe de altă parte, căpșunile conțin antocianină, un antioxidant care favorizează dilatarea arterelor, ajutând la reducerea hipertensiunii arteriale. Consumul de căpșuni, de două sau trei ori pe săptămână, poate reduce riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral (AVC). În același timp, acestea reduc nivelul colesterolului și al trigliceridelor.

Ingrediente pentru Supă-cremă rece de căpșuni cu piper roșu

4 căni cu căpșuni proaspete

1 cană cu suc de grapefruit

1 cană cu iaurt

1 ¼ frișcă lichidă

1 lingură miere

¼ cană cu lichior

1 linguriță de piper roșu

Nucșoara

Mod de preparare

E foarte simplu de preparat această Supă-cremă rece de căpșuni cu piper roșu. Căpșunile spălate se pun într-un blender împreună cu sucul de grapefruit, după care se adaugă toate ingredientele de mai sus. Se asezonează după gust. Se dă la frigider până se răcește foarte bine. Se servește într-un bol rece și se decorează cu felii subțiri de căpșune, flori comestibile, mentă și boabe de piper roșu.

Sursa: Chefi la cuțite

Benone Sinulescu, de la copilul tâmplarului, la o mare vedetă

Recomandarile noastre