Clătite americane. Rețeta secretă a lui chef Florin Dumitrescu

Clătite americane. Rețeta secretă a lui chef Florin Dumitrescu
Ușor de preparat și absolut delicioase! Așa poți prepara cele mai bune clătite americane,cu ingrediente pe care sigur le ai deja în casă. Nu ai cum să dai greș: este rețeta preferată de clătite a lui chef Florin Dumitrescu.

Rețeta preferată de clătite americane a lui chef Florin Dumitrescu este una originală și garantat că va încânta rezultatul. Istoria clătitelor nu este uşor de aflat, având în vedere că există numeroase variate. Fiecare ţară are o versiune asupra acestor bunătăţi răspânite practic în toate colţurile lumii. Unele surse spun că pentru a afla istoria clătitelor, trebuie să ne întoarcem până în epoca romanilor.

Pancakes sunt niște clătite americane mai groase decât cele cu care s-au obișnuit europeni. În America, acest tip de clătită se servește extrem de des la micul dejun alături de diferite sosuri, fructe, dulciuri etc. Practic rezultă un fel de plăcințele, roptunde, peste care se pune miere, sirop de arțar sau orice alt fel de topping agreat.

Clătite americane – Ingrediente

200 gr făină

1 ou

100 gr zahăr

un praf de sare

aprox. 350 ml lapte

50 ml bere

ulei

200 gr nuci

50 ml miere

zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru a savura cele mai delicioase și pufoase clătite, amestecați pentur început, făina cu ouăle, zahărul, sarea și adăugați laptele treptat, până obțineți un amestec omogen. La final, adăugați berea și câteva picături de ulei. Astfel, vor fi extrem de pufoase și deloc uscate.

Separat, pentru umplutură, prajiți nucile în tigaie, fără ulei. Le lăsați la răcit, apoi amestecați cu mierea. Dacă vrei să vă impresionați „jurații” de acasă, puteți servi clătitele îndoite, răsucite, suprapuse sau sub diferite forme… cum și cât vă permite imaginația.

Sursa: florindumitrescu.ro

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp