Clătite cu carne. Ungurii le spun Hortobagy

Clătite cu carne. Ungurii le spun Hortobagy
Clătite cu carne și o salată verde. Nici nu ai nevie de altceva la plus. O rețetă sățioasă. Ungurii le spun Hortobagy, după regiunea cu același nume.

Clătite Hortobagy cu carne și smântână la cuptor. Hortobágyi palacsinta este o rețeta tradițională ungurească, foarte gustoasă și sățioasă. Noi le alinem simplu: clătite cu carne.

Clătite cu carne. Rețeta

Ungurii le spun Hortobagy, dar numele lor nu are nici o legătură cu celebra regiune, zona păstorilor tradiționali din pusta maghiară. Acestui preparat i-a fost atribuit arbitrar, din motive de marketing. Acest fel de mâncare a fost creat în 1958 cu ocazia Expoziției Universale de la Bruxelles.

Ingrediente

  • 175 g făină
  • 250 ml lapte rece
  • 125 ml apă minerală
  • 2 ouă
  • 50 g ulei
  • un praf de sare

Umplutura

  • 400 g carne tocată de vită (sau amestec cu porc, sau carne tocată de pui)
  • 2 cepe albe sau roșii
  • 2-3 ardei roșii kapia/grași
  • 1-2 căței de usturoi
  • 2 roșii frumoase sau/ 300 ml pasată din cutie
  • 2 linguri de boia dulce (paprika)
  • sare, piper negru măcinat
  • 1 linguriță de semințe de chimen
  • 200 g smântână grasă cu min 20% (fermentată, acrișoară)
  • o mâna de pătrunjel verde tocat.

Sos

  • 300 g smântână
  • 2 lingurițe paprika (boia dulce)
  • puțină sare

În plus

  • puțin unt pentru uns forma de copt
  • 2 căței de usturoi (opțional).

Mod de preparare

  • Se fac 8 clătite simple.
  • Se încinge o tigaie încăpătoare și se călește carnea tocată. Fiind carne de porc are destulă grăsime dar, dacă folosiți carne de vită sau pui, va trebui să adăugați 1-2 linguri de ulei.
  • Așteptați până scade și se rumenește carnea.
  • âTocați ceapa și ardeii roșii și adăugați peste carnea rumenă.
  • Puneți sare și piper și am.
  • Când  ceapa a devenit translucidă, se pune boiaua dulce, roșiile tăiate cubulețe și chimenul.
  • Puneți o ceașcă de apă și amestecați totul bine.
  • Reduceți flacăra de sub tigaie și lăsați totul să fiarbă încet 30 de minute.
  • Sosul va scădea și va îngroșa compoziția.
  • După ce stingeți focul de sub tigaie, se pune 200 g smântână și puțin pătrunjel verde tocat. Amestecați totul și lăsați la răcorit.
  • Cele opt clătite se umple cu această compoziție.
  • se rulează și îndesate capetele că la sarmale.
  • Se pun în forme termorezistente unse cu unt, în cuptorul preîncins.
  • Restul de smântână se freacă cu puțină boia și sare și se ung bine clătitele cu o parte din ea.
  • Un pic de smântână se păstrează pentru servire. Totul ar trebui să fie gata in 15 minute.

Clătite umplute cu brânză. Rețetă simplă

Clătite brașovene cu ciuperci și cu carne. Rețeta săsească

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp