Simona Ionescu / Redactor Șef

Colțunași cu carne și sos de sfeclă roșie

Colțunași cu carne și sos de sfeclă roșie
Preparați cu aluat fraged, de casă sau din comerț, cu carne tocată, sau cu friptura rămasă pentru a doua zi și câteva legume, aceștia sunt delicioși, mai ales serviți cu diverse sosuri.

Pentru una dintre mesele importante ale zilei, sau chiar și pentru pachetul de a doua zi, merg de minune acești delicioși Colțunași cu carne și sos de sfeclă roșie.

Ingrediente pentru Colțunași cu carne și sos de sfeclă roșie

800 gr aluat fraged

Pentru umplutură: 500 gr carne de vită, tocată , 1 ceapă, puțină țelină apio, 1 morcov, 1 cățel de usturoi, 200 gr sos de roșii, 200 ml vin roșu, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper, 1 ou pentru uns, chimen

Sos: 2-3 linguri maioneză, un praf de chili, 1 sfeclă roșie, murată, 150 gr fasole roșie fiartă, salată pentru servit

Mod de preparare

Se prepară mai întâi umplutura, care este de fapt un delicios sos ragu. Se călește în ulei de măsline, ceapa cu usturoiul, tocate mărunt. Se adaugă morcovul și țelina, tocate. Iar când și acestea se pătrund, se adaugă carnea tocată și un pahar de vin roșu. Se lasă să fiarbă, la foc mic, până se evaporă alcoolul. Apoi se adaugă sosul de roșii. Și din nou se lasă să fiarbă până când toate ingredientele sunt bine pătrunse și sosul scăzut. Se asezonează cu sare și piper, precum și cu condimentele preferate. Se lasă sosul la răcit.

Aluatul fraged se decupează în pătrate, se pune sos pe pe jumătate din aluat și se pliază în formă de triunghi. Se lipesc bine marginile aluatului, se ung colțunașii astfel formați cu ou bătut, se presară chimen și se coc la 180 de grade, pentru 20 de minute.

Pentru sosul de sfeclă roșie, se amestecă maioneza cu sfecla roșie și fasolea sfărâmată cu furculița și se potrivește gustul cu puțin chili și sare. Se servesc delicioșii colțunași cu carne cu sosul delicios și frumos colorat, alături de o salată verde.

Sursa: Chefi la cuțite

Un film iubit de milioane de fani se întoarce. Harrison Ford este implicat

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre