Cu bujenița la cuptor veți fi la înălțime de Crăciun. Iată cât de simplu se prepară

Cu bujenița la cuptor veți fi la înălțime de Crăciun. Iată cât de simplu se prepară
Căutați idei pentru masa tradițională de Crăciun? Bujenița la cuptor, un preparat de care multă lume nu a auzit, vă va face sărbătoarea mult mai frumoasă.

Dacă vreți un produs cu care să vă surprindeți invitații de Crăciun, atunci va trebui să pregătiți bujeniță la cuptor. Este pur și simplu fantastică.

Cu bujenița la cuptor veți fi la înălțime de Crăciun. Iată cât de simplu se prepară

Nu ați pus încă la punct meniul de Crăciun? Ce ar fi dacă anul acesta ați încerca, pe lângă toată bunătățile tradiționale să puneți pe masa și o delicioasă bujeniță la cuptor? Vă asigurăm că reacțiile familiei și ale invitaților vor fi pe măsură.

Ingredientele care vă sunt necesare pentru a obține acest preparat cu adevărat fantastic sunt: 1.700 kg. – 2 kg.  de ceafă de porc, 150 g pasta de ardei fiartă sau crudă (slab iute), 4 căței de usturoi, 3 crenguțe de rozmarin, sare și piper negru, 50 g ulei de măsline.

Mod de preparare

Primul lucru care trebuie făcut este să condimentați cât mai bine carnea pe ambele părți. Folosiți în acest sens atât piper negru cât și sare. Ungeți bine carnea cu pasta de ardei pentru ca aromele să pătrundă cât mai bine. Luați o folie de aluminiu și puneți ulei, apoi așezați carnea pe folie.

Ca să-i dea un gust fenomenal mâncării așezați și câteva crenguțe de rozmarin, câțiva căței de usturoi puțin zdrobiți, apoi turnați deasupra ulei de măsline. Ulterior, carnea se va rula în folia de aluminiu și se va introduce la frigider, pentru a se marina așa cum scrie la carte.

După câteva ore, scoateți carnea și mai lăsați cel puțin o oră la temperatura camerei, apoi introduceți la cuptor. Bujenița o puteți consuma fie caldă, fie rece, acompaniată de o garnitură de sărbătoare. Și dacă mai puneți pe masă și o porție de murături făcute în casă, atunci succesul e garantat.

Sursă foto: retetedecasa