Ceapa verde o poţi consuma fără limite: să o adaugi generos în salate, în mâncăruri şi ciorbe, pentru că îşi păstrează toate proprietăţile, chiar dacă este fiartă. O poți cultiva și acasă. Nu e greu.

Cultivă ceapă verde în apartament

Ceapa este un aliment foarte bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu şi este săracă în grăsimi saturate, sodiu şi colesterol. Are valori nutritive perfecte pentru a scăpa de grăsimea în exces şi de colesterol şi în acelaşi timp vă ajută să aveţi o sănătate de fier.

Ceapa mai are în compoziţie şi carbohidraţi, dar şi importante cantităţi de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum şi substanţe cu proprietăţi antiseptic. O adevărată comoară.

Aveți nevoie de:

  • arpagic;
  • sticle de plastic cu volumul de 2 litri;
  • substrat din fibre de cocos, rumeguș sau substrat universal;
  • apă.

Mod de cultivare

  • Folosiți arpagic în locul bulbilor mari de ceapă. Acesta ocupă mai puțin loc și dă mai multe cozi verzi.
  • Tăiați sticla de plastic în jumătate, ca să obțineți un fel de ghiveci adânc. Arpagicul are nevoie de mai mult substrat decât ceapa adultă, deoarece dezvoltă un sistem radicular mai bogat. Dacă acesta va atinge repede fundul ghiveciului, creșterea părților vegetative se va opri.
  • Nu aruncați partea superioară a sticlei, ca să acoperiți ghiveciul cu ea după plantarea arpagicului, obținând astfel o mini seră.
  • Umpleți ¾ din volumul ghiveciului cu substrat umed. Apoi plantați arpagicul în el, la aproximativ 1 cm adâncime. Iar înainte de aceasta tăiați-le codițele, descoperind puțin pulpa lor.
  • Acoperiți ghiveciul cu capacul (partea superioară a sticlei) și puneți-l într-un loc cald, care nu trebuie să fie neapărat luminos.
  • Ceapa verde începe să crească chiar din următoarea zi de la plantare! Nu uitați să-i umeziți periodic substratul, dar fără să exagerați. Sursa: retete-usoare.eu

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri