Cum se fac cele mai crocante legume la cuptor. Sunt delcioase!

Cum se fac cele mai crocante legume la cuptor. Sunt delcioase!
Legumele trebuie să facă parte din meniul nostru, e important pentru sănătate. Conform nutriționiștilor e foarte important să includem în alimentația zilnică și vegetale.

Rețeta ce urmează conține dovlecei și morcovi. E un meniu care vă va umple de culoare și de bună dispoziție. În plus, preparate urmând rețeta, rezultatul va fi un platiu absolut crocant și delicios.

Dacă nu aveți dovlecei, puteți folosi zucchini. Combinația de minerale face ca zucchini  și frații lor mai decolorați, dovleceii, să fie recomandați în dieta celor care au probleme hepatice sau tiroidiene, având capacitatea de a îmbunătăți metabolismul celular la nivelul acestor organe. Cantitatea mare de potasiu pe care o conțin contribuie la susținerea funcției cardiace și la menținerea unui nivel normal al tensiunii arteriale și al funcției renale. Conținutul de luteină ajută la sănătatea ochilor.

Pe de altă parte, morcovii sunt  sinonimi cu sănătatea ochilor și a vederii. Datorită conținutul ridicat de betacaroten (pe care organismul îl transformă în vitamina A), consumul morcovilor previne și chiar ameliorează nictalopia, afecțiune ce se manifestă prin incapacitatea de a vedea noaptea sau în situații de luminozitate redusă, scrie Vegis.ro.

Pe lângă faptul că ne ajută să distingem mai bine obiectele pe timpul nopții, morcovii au și alte beneficii pentru sănătate, dar și frumusețe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Maria (@ana_mariazap)

Ingrediente pentru cele mai crocante legume la cuptor

Dovlecei

Morcovi

Parmezan

Pesmet

Curry, turmeric, ulei, busuioc, oregano

Mod de preparare

Realizarea acestei rețete nu este deloc complicată. E așa de simplă încât poate fi pregătită și de un copil. Tot ce aveți de făcut este să pregătiți ingredientele și să urmați pașii așa cum sunt ei descriși în cele ce urmează. Se spală legumele și se taie în felii subțiri, ideal este să le facem de grosimea unui deget.

Se presară cu condimente în voie. După ce au fost bine învăluite în parmezan ras, pesmet, curry, turmeric, ulei, busuioc și oregano, se așază în tava de copt și se coc la 190 de grade C timp de 20 de minute. După ce s-a copt, adăugați picături de lămâie. Sunt perfecte ca aperitiv.

Sursa: Instagram