Victorina Matveev, de la Chefi la Cuțite, a făcut parte din echipa lui Sorin Bontea și are origini rusești. A ieșit din concursul culinar și nu a apucat să facă un desert pe care l-a tot propus, Cușma lui Guguță.

Cușma lui Guguță, un desert moldovenesc. Rețeta

Un desert prea puțin cunoscut la noi, ”Cușma lui Guguță”. Victorina Matveev, concurenta de la Chefi la Cuțite, l-a tot propus, dar chef Sofin Bontea nu l-a vrut.

Personajul Guguță este celebru în Moldova de peste Prut. Creație a lui Spiridon Vangheli, Guguță este un băiat ce se amestecă în treburile satului lui. Guguță are  o cușmă (n.r. căciulă) fermecată. „Dacă dă de mâncare oițelor dimineața, căciula crește, crește cât să adăpostească întregul sat sub ea.” Inspirate de această cușmă fermecată, gospodinele au inventat un desert, tortul „Cușma lui Guguță”. Are ingrediente magice: vișine și frișcă.

Ingrediente

Pentru aluat avem nevoie de 300 g smântână grasă, 300 g unt topit, 1 linguriță drojdie uscată și aproximativ 500 g făină.

Mod de preperare

  • Se amestecă untul topit cu smântâna și cu drojdia praf și se adaugă treptat făina cât să iasă un aluat bun care se lasă o oră la rece.
  • Aluatul se taie în 4 bucăți, iar fiecare bucată se întinde și se taie fâșii pe care se întind vișinele tăvălite prin făină.
  • Le coacem la foc mic, aproximativ 30 minute și le lăsăm să se răcească bine.
  • Până se răcesc tuburile cu vișine, facem frișcă din smântână grasă și zahăr. Așezăm straturi până terminăm tuburile și frișca.
  • Cu cât stă mai mult la rece, cu atât se înmoaie tuburile cu vișine și cu atât mai delicios devine tortul.
  • Acoperim totul cu frișcă și cu ciocolată neagră dată prin răzătoarea fină.
Personajul Guguță este celebru în Moldova de peste Prut. Creație a lui Spiridon Vangheli, Guguță este un băiat ce se amestecă în treburile satului lui

Cine este Victorina Matveev

Victorina Matveev (37 de ani) are origini rusești și este căsătorită cu un român. Ea a intrat în echipa lui Sorin Bontea, la Chefi la cuțite. Pasionată de cofetărie și patiserie, meseria ei nu se leagă de bucătărie. Victorina este polițistă. Este căsătorită cu un roman și are doi copii.

Acum este fericită alături de familia ei, dar Victorina  nu a fost ocolită de greutățile vieții. A ajuns să lucreze la negru în străinătate și a străbătut pe jos drumul din Croația până în Italia. A lucrat timp de șapte ani în Veneția și a avut șansa de a vedea celebrități de la Hollywood. În Italia și-a cunoscut actualul soț.

„Am finalizat Academia de Poliție în Republica Moldova. Tata e rus, mama e din Republica Moldova și eu sunt căsătorită cu un român pe care l-am cunoscut în Italia.  Șapte ani am lucrat în Veneția, în patiserie, am avut șansa să văd lume faimoasă, ca Brad Pitt și Angelina Jolie.

M-am apucat de muncă atunci când l-am pierdut pe tata și eu trebuia să îmi plătesc studiile și să am grijă de mama. Am ajuns în străinătate la negru, pe jos, am mai făcut o dată armata.  Am mers din Croația până în Italia pe jos, în două săptămâni am ajuns. Drumul în Italia a fost ca o a doua armată”, a povestit Victorina, la Chefi la Cuțite.


Gogoşi umplute cu sos de căpşuni. Rețetă de vară

Suc și sirop de trandafiri. Rețete fără conservanți

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp