Casa cea nouă este, de fapt, un apartament într-un bloc dintr-un cartier rezidenţial din nordul Capitalei, apartament care este la parter şi de aceea are şi curte. Dar de la achiziţia blocului şi până să se mute efectiv, mai erau o groază de lucruri de pus la punct. Mobilă, obiectele de iluminat, aparatura electrică.
După mobilă s-a dus până la Reghin
Daniela Gyorfi ne-a povestit, în exclusivitate, despre toate etapele prin care a trecut ca să-și amenajeze noua casă.
„Eu am fost cea care mi-am asumat obligaţia de a pune casa la punct. Încă de când se construia, de când era la roşu, deja începusem să mă gândesc cum va arăta atunci când ne vom muta în ea.
Am început să caut mobile, aşa cum mi le închipuiam eu. Am găsit destul de departe de Bucureşti. Tocmai la Reghin. Tot acolo am găsit şi corpurile de iluminat care să se potrivească că mobila pe care am comandat-o. Bineînţeles, cea mai pretenţioasă a fost fiica mea, Maria. Ea a vrut camera cea mai mare. Ea a vrut camera mobilată după gustul ei. N-am avut cum să nu-i îndeplinesc dorinţele, deşi au fost cam costisitoare.
Foto: Maria are întotdeauna prioritate. Anul acesta va face Paștele în casa cea nouă
În rest, a trebuit să învăţ despre lucuri de care nu credeam că voi fi capabilă să le învăţ. Despre gresie, despre faianţă, despre obiecte sanitare. Am învăţat inclusiv cuvinte noi. Termeni tehnici, ca să pot vorbi aceeaşi limbă cu muncitorii.
Foto: George este și impresarul Danielei. Muncesc împreună, iar acolo soțul se implică foarte mult. La amenajarea casei, s-a băgat doar la greu
Soţul meu, George, vi-l pârăsc, nu m-a ajutat prea mult. Doar atunci când preocupările astea erau prea grele sau prea multe pentru mine. În rest, eu. Mobila a ajuns deja de la Reghin şi am început să o montăm. Desigur, prima pe cea din camera Mariei. Mai este de venit mobila de la bucătărie, pe care am comandat-o ultima şi, firesc, de-aia şi soseşte utima.
Daniela: „Nu sunt o foarte bună gospodină. Dar am ambiţia să-mi inaugurez eu bucătăria”
Deşi Daniela Gyorfi recunoaşte că arta culinară nu a atras-o în mod deosebit, „nu este o laudă, aşa cum am auzit la alte persoane simandicoase, cărora li se pare înjositor să facă ceva de mâncare, pe potriva priceperii lor, pentru familie, eu chiar nu am talent pentru arta culinară. Chiar îi admir pe cei care se pricep la asta.
Îmi amintesc cu mare plăcere de mâncarea mea preferată din copilărie, pe care mi-o făcea bunica. Era tot ceva foarte simplu: cartofi prăjiţi, cu ouă de curte bătute şi cu franzela aceea albă, care pe atunci era delicioasă.
În bucătăria mea nouă, atunci când va fi montată, sper foarte curând, şi voi putea găti, am ambiţia ca eu să o inaugurez. Să fiu prima care să gătesc în ea. Nu am să fac mâncarea pe care mi-o făcea bunica şi după care eram înnebunită. Ci altceva. Să nu vă închipuiţi că am să gătesc cine ştie ce sofisticării, pentru că nici nu mă pricep şi chiar ar fi o mare dezamăgire să greşesc mâncarea chiar din prima”.
Rețeta de paste a Danielei Gyorfi
Artista ne-a mărturisit și ce mâncare o să facă pentru prima dată în bucătăria sa cea nouă. Ne-a dat și rețeta de preparare.
„Am să fac ceva simplu. Paste, pentru că nouă, la toţi, ne plac pastele. Mariei, cu sos roşu, fără carne. Reţeta de paste, cum spuneam, este foarte simplă.
Pastele le fierb mai întâi în apă cu sare. Nu cred că trebuie să vă spun că pastele se pun întregi la fiert. Apoi, într-o tigaie, pun o lingură de ulei de măsline în care prăjesc câţiva căţei de usturoi timp de câteva minute. După care scot căţeii şi adaug o ceapă tocată mărunt. Amestec şi las la foc mic să fiarbă cam 7-8 minute, după care adaug în sos piper măcinat mai mare şi câteva ierburi aromate. Se găsesc la orice raion de condimente din supermarket. Le mai las câteva minute să fiarbă împreună la foc mic, după care pun pastele în sos şi… gata. De Maria am scăpat”.
A doua rețetă de paste, cu patru tipuri de brânză
„Eu şi George, preferăm spaghetele cu patru brânze. Se prepară la fel de uşor. După ce se fierb spaghetele, rad parmezan, gorgonzola o tai în cubuleţe mici de tot, la fel procedez şi cu o bucată de brânză „Brie” şi una de „Camembert”.
Într-o tigaie, pun puţină smântână şi o întind, aşa cam cum aş face clătite. După care pun în ea să se topească, la foc mic, o jumătate din cantitatea de parmezan rasă. Ca să nu se lipească şi să se facă sosul, adaug cam o jumătate de polonic din apa în care au fiert pastele. Le las câteva minute la foc mic, după care adaug restul de brânzeturi. După ce acestea aproape s-au topit şi ele, pun în sosul alb pastele. Şi gata, am scăpat şi de noi doi. La masa asta festivă, se cuvine şi o băutură adecvată, nu? De regulă, nu bem alcool. Preferăm berea cu ghimbir. Dar de data asta, pentru că va fi o zi specială, vom bea şi un pahar de fetească neagră.”
„Am concerte în fiecare săptămână aproape”
În timp ce era un fel de foarte exigent diriginte de şantier la noua locuinţă, Daniela Gyorfi nu a uitat, totuşi, că este şi artistă. De curând s-a întors dintr-un turneu în Spania. De 8 martie, pentru că se apropie şi inaugurarea casei, nu şi-a programat decât două spectacole lângă Bucureşti, ca să poată să fie acasă pentru petrecerea de inaugurare în trei.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook