Donald Trump a fost pus sub acuzare în urma atacului de la Capitoliu din 6 ianuarie. Procesul urmează să înceapă săptămâna următoare. Fostul președinte american este acuzat de incitarea asaltului. Demisii pe capete în ”ograda” lui Donald Trump.
După zvonurile privind divorțul de Melania și pierderea alegerilor care l-a afectat pe Donald Trump, acesta se pare că nu poate să ia deloc pauză de la problemele care se tot ivesc.
Demisii pe capete în ”ograda” lui Donald Trump. Fug avocații de el
În tot acest context, Abc News spune, pe surse, că toți cei cinci avocați care urmau să îl reprezinte pe Trump în procesul de săptămâna viitoare și-au dat demisia. Fostul președinte este acuzat că a incitat la violență în asaltul de la Capitoliu de la începutul lunii ianuarie.
Surse au declarat că Donald Trump găsise destul de greu pe cineva care să-l reprezinte la proces, iar acum această speranță s-a năruit. Cei cinci avocați și-ar fi dat demisia din cauza neîntelegerilor privind strategia de apărare.
De ce au plecat avocații. De vină ar fi ”obsesia” lui Trump
Motivul principal al demisiei în masă ar fi insistențele lui Trump asupra unei strategii greșite de apărare. Mai exact, Trump nu renunță la ideea că alegerile din noiembrie au fost fraudate și vrea să prezinte acest lucru la proces. În mod evident, avocații au refuzat. Aceștia ar fi vrut să contruiască apărarea pe ideea de contestare juridică a procedurii de judecare a unui președinte care și-a încheiat mandatul.
Deși democrații dețin acum majoritatea atât în Camera Reprezentaților, care l-a pus sub acuzare pe Trump, cât și în Senat, care îl va judeca pe fostul președinte, șansele ca acesta să fie găsit vinovat sunt extrem de mici. Pentru condamnarea sa este nevoie de o majoritate calificată de două treimi.
Dacă ar fi găsit vinovat, Trump ar primi interdicție de a mai ocupa funcții de demnitate publică.
Foto: Facebook
10 vedete de la Hollywood care au fost descoperite accidental
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook