Detalii incendiare despre moartea prințesei Diana (VIII). Cum a ajuns în sicriu de plumb pe o insulă

Detalii incendiare despre moartea prințesei Diana (VIII). Cum a ajuns în sicriu de plumb pe o insulă
În urmă cu aproape 24 de ani, Prințesa Diana a murit strivită într-o limuzină, alături de iubitul său miliardar, Dodi Al Fayed, după ce șoferul lor a pierdut controlul volanului, încercând să scape de paparazzi.

Detalii incendiare despre moartea prințesei Diana sunt expuse zilele acestea de presa britanică. Daily Mail afce un serial cu vorbitori în premieră, martori direcți  ai tragediei, pentru a exemplifica ce s-a întâmplat în noaptea  de 31 august 1997.

Prințesa a fost adusă, chiar în aceeași zi în țara ei natală. Mai puține detalii sunt însă cunoscute despre decizia Reginei Elisabeta II privind înmormântarea fostei sale nurori. Suverana a cumpănit intens și, în final, a decis cum era mai bine pentru imaginea Casei Regale, scrie Știridinlume.ro.

Funeralii transmise de toate televiziunile lumii

Vestea morții „Prințesei inimilor” a întristat întreaga planetă. 19 milioane de oameni au privit, în direct, la televizor, sosirea sicriului cu trupul prințesei de Țara Galilor, acasă.

Peste un milion de buchete de flori au fost depuse numai la poarta palatului unde locuise Lady Diana. Funeraliile de stat de la Londra din 6 septembrie 1997, și au fost urmărite cu lacrimi în ochi de mai bine de un miliard și jumătate de oameni din întreaga lume. Toate televiziunile planetei au transmis procesiunea funerară. Sicriul era acoperit cu drapelul regal și avea cu jerbe de crini albi, imperiali. Acesta a fost purtat pe umeri de opt soldați ai garnizoanei regale. Unii s-au întrebat de ce oare s-au ales niște tineri aș de solizi.

Trupul Prințesei Diana a fost închis în sicriu de plumb

Există o explicație. Sicriul în care a fost înmormântată Prințesa Diana nu e cel în care i-a fost adus trupul de la Paris, ci e unul special. Acesta cântărește 250 de kilograme, deci era nevoie de bărbați puternici să îl ridice. Prințesa Diana a fost înmormântată într-un sicriu de plumb.

Probabil știți că doar fețele regale, conform tradiției, se înmormântează azi în sicrie de plumb. Conform sursei citate, ca să evite eventual discuții publici referitoare la faptul că nu i-ar cinsti memoria, Regina Elisabeta II a decis înmormântarea Dianei ca și când ar fi făcut parte în continuare din Casa Regală. Asta deși ea renunțase la toate prerogativele în urma divorțului de Charles.

Conform unui angajat al casei funerare care s-a ocupat de o parte a ceremoniei, sicriul de plumb încetinește procesul de descompunere a trupului. În plus, moartea Prințesei a fost considerată suspectă. Deci trupul era bine să rămână cât mai puțin alterat, pentru ulterioarele investigații.

Cum a ajuns trupul Dianei pe o insulă

Lady Di nu își doarme somnul de veci în cavoul regal, chiar dacă legea spune ca sicriele de plumb să fie depuse în cavouri, nicidecum în pământ. în cazul ei s-a întâmplat o excepție.

Fratele ei, Earl Spencer a decis ca trupul neînsufleţit al Prințesei Diana să fie înmormântat pe proprietatea care aparție familiei sale, la Althorp Park. Mai precis, e vorba de insula cunoscută drept The Ovals.

Insula este înconjurată de un lac artificial, pe teritoriul ei regăsindu-se pomi plantaţi chiar de către Harry şi William, de alţi membri ai familiei Dianei, şi chiar de către aceasta. Tot aici e înmormântat şi tatăl Dianei, care a decedat în 1992.

Sursa foto: Instagram

Detalii incendiare despre moartea prințesei Diana (VII). Primele ore după moarte. Când a lăcrimat Prințul Charles