Simona Ionescu / Redactor Șef

Alternativa opulentă la cozonacul de Crăciun. Veți iubi această rețetă

Alternativa opulentă la cozonacul de Crăciun. Veți iubi această rețetă
Poate că sunteți dintre cei care ați dorit să faceți panettone, apoi ați renunțat văzând că rețeta se prepară, practic, în două zile. Apoi v-ați răzgândit și la perspectiva cozonacului. E mult de frământat și de așteptat să crească. Nu e cazul să fugiți la supermarket să cumpărați Am găsit o rețetă fabuloasă de prăjitură de sărbători.

Alternativa opulentă la cozonacul de Crăciun e o prăjitură cu multe fructe și plin de arome. O adevărată prăjitură de sărbătoare, care se prepară simplu și rapid. ideal este doar să puneți fructele și nucile la înmuiat cu o seară înainte.

Ingrediente

– 2 căni de fructe uscate amestecate (de exemplu: stafide, coacăze, merișoare, caise uscate tocate și curmale)

– ½ cană de nuci tocate (opțional, orice fel de nuci)

– ½ cană de suc de portocale sau brandy

– 1 cană de unt nesărat (la temperatura camerei)

– 1 cană de zahăr brun

– 4 ouă mari

– 1 linguriță de extract de vanilie

– 2 căni de făină

– 1 linguriță de praf de copt

– 1 linguriță de scorțișoară măcinată

– ½ linguriță de nucșoară măcinată

– ¼ linguriță de cuișoare măcinate

– ¼ linguriță de sare

Mod de preparare, pas cu pas

  1. Într-un bol, combină fructele uscate și nucile cu sucul de portocale sau brandy. Acoperă și lasă-le să se înmoaie timp de cel puțin 2 ore, ideal peste noapte.
  2. Preîncălzește cuptorul la 160°C. Unge și tapetează o formă de tort rotund de 23 cm cu hârtie de copt.
  3. Într-un bol mare, bate untul cu zahărul brun până devine pufos și deschis la culoare. Adaugă ouăle câte unul, bătând bine după fiecare adăugare. Adaugă extractul de vanilie.
  4. În alt bol, amestecă făina, praful de copt, scorțișoara, nucșoara, cuișoarele și sarea.
  5. Adaugă treptat ingredientele uscate în amestecul de unt, amestecând până se combină. Încorporează fructele și nucile înmuiate, împreună cu lichidul în care s-au înmuiat.
  6. Toarnă aluatul în forma pregătită și nivelează suprafața. Coace timp de 1 ½ până la 2 ore, sau până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată. Dacă partea de sus începe să se rumenească prea repede, acoperă-o ușor cu folie de aluminiu.
  7. Lasă prăjitura să se răcească în formă timp de 10 minute, apoi transfer-o pe un grătar de sârma pentru a se răci complet. Prăjitura de Crăciun cu fructe devine și mai gustoasă pe zi ce trece.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri