Simona Ionescu / Redactor Șef

Anca Țurcașiu a inventat o delicioasă garnitură pentru masa de Crăciun. Le-a dat rețeta și fanilor

Anca Țurcașiu a inventat o delicioasă garnitură pentru masa de Crăciun. Le-a dat rețeta și fanilor
Anca Țurcașiu e o gospodină desăvârșită, iar pentru acest Crăciun a inventat o garnitură foarte gustoasă, pe care le-o recomandă tuturor pentru masa de Crăciun. Rețeta e foarte simplă și satisface toate gusturile.

Anca Țurcașiu a început pregătirile pentru Crăciun și a inventat și o garnitură simplă, dar spectaculoasă pentru masa în familie: conopidă la cuptor cu multe mirodenii. Iată cât de simplă e rețeta.

„M-am inspirat de pe Instagram, dar am creat ceva foarte personal”

Anca Țurcașiu le-a dat fanilor o rețetă foarte simplă, dar delicioasă pentru masa de Crăciun. E vorba de conopidă la cuptor, asezonată cu tot felul de mirodenii.

„Iar sunt în bucătărie, nu-mi vine să cred. Dar mi-a fost poftă de conopidă și bineînțeles că m-am inspirat de pe Instagram, dar am creat ceva foarte personal.

Am copt conopida la cuptor cu sare, ulei, piper și apoi am adăugat ceapă verde, usturoi, mărar, pătrunjel și puțini fulgi de chili. Este o bunătate. Dar este o garnitură perfectă pentru masa de Crăciun”, a spus Anca Țurcașiu într-un video postat pe contul de socializare.

Beneficiile conopidei pentru sănătate

Anca Țurcașiu a inventat o delicioasă garnitură pentru masa de Crăciun. Le-a dat rețeta și fanilor
Conopida aduce beneficii uriașe organismului

O legumă care nu e folosită atât de des precum suratele sale, conopida aduce o bogăție de vitamine organismului. Când vine vorba de nutriție, conopida este un superstar. Este bogată în vitaminele C și K și este, de asemenea, o sursă bună de folat, care susține creșterea celulară și este esențial în timpul sarcinii.

Conopida nu conține grăsimi și colesterol și este săracă în sodiu. O porție de o ceașcă conține doar 25 de calorii, 5 grame de carbohidrați și 2 grame de fibre dietetice. Conopida este o sursă excelentă de antioxidanți, care vă protejează celulele de radicalii liberi dăunători și de inflamații.

Similar altor legume crucifere, conopida este deosebit de bogată în glucosinolați și izotiocianați, două grupuri de antioxidanți care s-au dovedit a încetini creșterea celulelor canceroase.

Mai mult, conopida conține cantități mari de vitamina C, care acționează ca un antioxidant. Vitamina C este, de asemenea, bine cunoscută pentru efectele sale antiinflamatorii care pot stimula sănătatea imunitară și pot reduce riscul bolilor de inimă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri