Simona Ionescu / Redactor Șef

Apa în care au fiert cartofii nu se aruncă. Vă este de un mare ajutor

Apa în care au fiert cartofii nu se aruncă. Vă este de un mare ajutor
Nimic nu pare să se compare cu gustul minunat al cartofilor piure, dar câți dintre noi știm cât de folositoare e apa în care au fiert aceștia? Iată la ce vă folosește.

Orice gospodină are obiceiul ca atunci când fierbe cartofii, să se descotorosească de apa în care aceștia au fiert. Asta pentru că nu au știut până acum ce minuni poate face.

Apa în care au fiert cartofii nu se aruncă. Vă este de un mare ajutor

Sunt puține persoane care cunosc ce virtuți extraordinare are apa în care au fiert cartofii. Dar pentru a beneficia de efectele acesteia, înainte de a o folosi trebuie să o strecurați, apoi să o lăsați la răcit. Apa de cartofi este excepțională pentru curățarea tenului, pentru că îl face mai catifelat și combate efectele acide ale machiajului. Și tot apa de cartofi este excelentă pentru a pregăti un sos minunat pentru friptură sau pentru supă, întrucât o face mult mai gustoasă.

Cea mai bună soluție pentru ca obiectele de argint să strălucească

De asemenea, cine pregătește pâine de casă e bine să folosească tot apa de la cartofi, pentru că va fi mult mai pufoasă și va avea un gust mai dulce. Nu în ultimul rând, apa de cartofi este foarte bună pentru a lustrui bijuteriile și tacâmurile din argint pentru că dizolvă depunerile.

Excelent îngrășământ pentru plante

Puteți utiliza apa în care au fiert cartofii și ca un excelent îngrășământ pentru plante. În acest sens se recomandă să le udați cu această soluție zilnic, dar puțin, iar apa să nu aibă sare. Înainte de a o folosi, apa se lasă să se răcească foarte bine.

Această apă este recomandată pentru a prepara hrana prietenilor necuvântători.

Îndepărtează firele albe

Dacă au apărut fire albe, luați câțiva cartofi mari, curățați de coajă și puneți cojile într-o oală alături de apă. După 20 de minute, strecurați și lăsați să se răcească, apoi depozitați într-un vas de sticlă. Spălați părul în mod obișnuit, apoi masați părul cu apă de cartofi care conține amidon. Nu mai clătiți. Uscați apoi părul normal și coafați așa cum sunteți obișnuiți. Pentru ca tratamentul să aibă efectul dorit, se face de trei ori pe săptămână, timp de două-trei luni. Veți constata că veți scăpa definitiv de firele albe.

Sursă foto: dcnews

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre