Simona Ionescu / Redactor Șef

Biscuiți din doar trei ingrediente, gata în 20 de minute. Moș Crăciun va fi încântat de rețetă

Biscuiți din doar trei ingrediente, gata în 20 de minute. Moș Crăciun va fi încântat de rețetă
Se apropie Crăciunul, iar gospodinele încep să pregătească biscuiți pentru a-l ademeni pe Moș Crăciun să lase cadourile mult dorite. O rețetă simplă și delicioasă.

Alături de bradul frumos împodobit, Moș Crăciun trebuie să găsească și o cană cu lapte călduț și bineînțeles, biscuiți. Această rețetă sigur îi va fi pe plac.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti acești biscuiți simpli, dar foarte gustoși, aveți nevoie de doar trei ingrediente: 2 căni cu făină cu autocreștere,  ½ cană cu unt rece, tăiat în cuburi mici, 6 linguri cu lapte.

Mod de preparare

Încălziți cuptorul și tapetați o tava cu hârtie de copt. Luați un castron mare și puneți făina. Tăiați untul și distribuiți uniform peste făină. Adăugați laptele și se amestecă până se formează un aluat moale. Dacă aluatul este lipicios, adăugați mai multă făină, câte o lingură pe rând.

Biscuiții se coc până când ușor aurii deasupra și parfumați

Biscuiți din trei ingrediente pentru Moș Crăciun

Dacă aluatul este uscat, se mai adaugă lapte, câte o lingură pe rând. Puneți aluatul pe o suprafață ușor tapetată cu făină și frământați timp de câteva minute, adăugând făină dacă aluatul devine lipicios. Se întinde de grosimea unei jumătăți de deget și se decupează biscuiți cu o formă.

Se amestecă  cu aluatul resturile tăiate și se continuă tăierea biscuiților. Coaceți până când sunt ușor aurii deasupra și parfumați.

Trucuri pentru cei mai buni biscuiți

Pentru a prepara făina cu autocreștere, puneți într-un castron 2 căni cu făină normală cu 1 lingură cu praf de copt și ½ linguriță cu sare.  Cheia pentru ca biscuiții să iasă perfect este untul rece. Dacă preferați, puteți folosi și untură rece. Din această rețetă se obțin 8 biscuiți.

Puteți dubla ingredientele necesare în această rețetă de biscuiți de casă pentru a coace 16 biscuiți sau le puteți tripla pentru 24. Pentru ca biscuiții să reziste, îi puteți pune în într-un recipient etanș sau într-o pungă de depozitare cu fermoar. Se păstrează la temperatura camerei timp de până la trei zile.

Sursă foto: www.culinaryhill.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre