Rețeta de brânză aromatizată în stil mediteranean este ușor de preparat, nu necesită tratament termic și nici timp de așteptare pentru conservat. Se poate servi chiar de a doua zi, însă cu cât stă mai mult la macerat cu atât va fi mai gustoasă.
Ingrediente pentru Brânză aromatizată în stil mediteranean
1 kg brânză telemea sărată, 500 ml ulei de măsline, 2-3 crenguțe de rozmarin, 2-3 crenguțe de oregano, 2 crenguțe de busuioc, 1 lingură piper boabe, 1/2 linguriță fulgi de chili, coajă rasă de lămâie sau lime
Preparare Brânză aromatizată în stil mediteranean
Procedeul de a marina brânza telemea este foarte simplu, doar trebuie avut în vedere alegerea tipului de brânză și a calității uleiului de măsline. Trebuie să alegem o brânză telemea matură, ținută la saramură, o brânză de vaci sau de capre.
Brânza se taie uniform, în felii grosiere de 2 cm, apoi în cuburi. Cuburile de brânză se pun în borcane, iar printre ele se așază crenguțele de oregano, busuioc și rozmarin. Se adaugă și boabe de piper, coaja de lămâie și fulgi de chili și se toarnă ulei de măsline atât cât cuburile de brânză să fie bine acoperite.
Borcanele se închid ermetic cu capacele din dotare și se păstrează la loc umbros și răcoros. Brânza aromatizată în stil mediteranean se poate păstra până la 2 luni. După deschiderea borcanului, trebuie consumată în maxim 2 săptămâni. În acest timp trebuie ținută la frigider. Ierburile aromate trebuiesc extrase, pentru a nu se crea mucegai.
Sursa: Chefi la cuțite
Ce se întâmplă cu vila lui James Bond. Nimeni nu vrea să o cumpere
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook