Această mâncare ușoară de broccoli necesită doar o mică pregătire practică înainte de a o introduce la cuptor. O rețetă simplă, pentru doamne cu talie subțire.
Ingrediente necesare
Pentru a pregăti acest delicios preparat, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 lămâie întreagă, tăiată în felii subțiri, 4 linguri cu ulei de măsline extravirgin, 1 cățel de usturoi, tăiat felii subțiri, 3 ardei iuți uscați, întregi, sare, piper, broccoli.
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la o temperatură mai ridicată. Într-un castron mare, amestecați feliile de lămâie, uleiul, usturoiul, ardeii iuți și câte ½ linguriță cu sare și piper, apoi introduceți broccoli. Amestecați încă o dată, puneți o foaie de copt în tavă și așezați broccoli. Se la cuptor până când broccoli este ușor crocant și lămâile sunt rumenite.
Beneficiile consumului de broccoli
Diferitele metode de gătire, cum ar fi fierberea, microundele, prăjirea și gătitul la aburi, modifică compoziția nutritivă a legumei, reducând în special vitamina C, precum și proteinele solubile și zahărul. Gătitul la aburi pare să aibă cele mai puține efecte negative.
Specialiștii spun că doar o jumătate de cană cu broccoli gătit furnizează 84% din doza zilnică recomandată. Dar această legumă este și o sursă bogată de vitamine, minerale și fibre. Conținutul de antioxidanți din broccoli poate fi unul dintre principalele sale avantaje pentru sănătate. Antioxidanții sunt molecule care inhibă sau neutralizează daunele celulare cauzate de radicalii liberi. Acest lucru poate duce la reducerea inflamațiilor și la un efect general de protecție a sănătății.
Compușii bioactivi pot contribui la reducerea inflamației
Studiile au arătat că broccoli reduce glicemia, nivelul de colesterol, a stresului oxidativ și a dezvoltării bolilor cronice. Broccoli conține, de asemenea, cantități măsurabile de antioxidanți luteină și zeaxantină, care pot preveni stresul oxidativ și deteriorarea celulară la nivelul ochilor.
Broccoli conține diverși compuși bioactivi care s-au dovedit a reduce inflamația în țesuturile corpului. Kaempferolul, un flavonoid din broccoli, demonstrează o capacitate antiinflamatorie puternică.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook