O pâine simplă, cu brânză, poate satisface toate gusturile. În mod tradițional, acest fel de mâncare este acoperit cu brânză tradițională georgiană, ouă și unt. Dar poate fi preparată și cu mozzarella sau feta și este pur și simplu fantastică. Iată rețeta iubită de georgieni și toți cei care o gustă.
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti khachapuri, aveți nevoie de următoarele ingrediente pentru aluat: 1 linguriță cu sare, 1 linguriță cu drojdie activă uscată, 1 lingură cu zahăr, 3 ½ cană cu făină de toate tipurile, 1 cană cu apă, ½ cană cu lapte, 1 lingură cu ulei de măsline. Pentru umplutură, vă sunt necesare 1 ½ cană cu brânză tradițională georgiană (dacă aveți), 1 ½ cană cu mozzarella, 1 ½ cană cu brânză feta, 4 ouă + 1 ou, unt fără sare opțional.
Mod de preparare
În bolul unui mixer vertical combinați sarea, drojdia, zahărul și făina. Încălziți apa și laptele, apoi turnați în bolul cu ingrediente uscate. Frământați aluatul până când este elastic și neted. Adăugați uleiul în aluat și frământați încă un minut. Ungeți un alt bol cu puțin ulei de măsline (atât fundul acestuia cât și pereții) și puneți aluatul.
Puneți bolul într-un loc cald până când aluatul își va dubla dimensiunea, acoperit cu o folie de plastic. Îndepărtați folia de plastic și presați aluatul de câteva ori cu mâinile. Acoperiți cu folie de plastic încă o dată și lăsați-l să stea într-un loc cald încă 30 de minute.
Când serviți, amestecați brânza cu oul. Pur și simplu, se topește în gură
Combinați în alt bol toate tipurile de brânză, apoi scoateți aluatul din castron și puneți-l pe o suprafață presărată cu făină. Apoi tăiați-l în 4 bucăți egale. Întindeți fiecare bucată de aluat într-un cerc cu diametrul de aproximativ 10 cm. Apoi rulați 2 laturi opuse ale cercului spre centru, astfel încât la final să aibă o formă de barcă.
Apoi strângeți colțurile împreună. Transferați khachapuri pe o foaie de copt tapetată cu hârtie pergament. Umpleți fiecare khachapuri cu amestecul de brânză. Bateți 1 ou cu o linguriță de apă, apoi ungeți aluatul, folosind o pensulă. Introduceți la cuptor și păstrați până când crusta devine aurie.
Faceți o gaură în centrul fiecărui khachapuri cu dosul unei linguri și puneți acolo un ou. Apoi înfigeți câteva bucățele mici de unt în brânză. Puneți khachapuri din nou în cuptor și coaceți pentru încă 5-6 minute. Când serviți, amestecați brânza cu oul. Pur și simplu, se topește în gură.
Sursă foto: simplyhomecooked.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook