Simona Ionescu / Redactor Șef

Bunătate de plăcintă cu brânză pentru Lăsata Secului. Există un secret pe care nu vi l-a spus nimeni

Bunătate de plăcintă cu brânză pentru Lăsata Secului. Există un secret pe care nu vi l-a spus nimeni
Pentru că mâine intrăm în postul Paștelui, Lăsata Secului nu trebuie să treacă fără să avem pe masă o plăcintă cu brânză dulce cum n-ați mai mâncat.

Din cele mai vechi timpuri, plăcinta cu brânză dulce și stafide a fost considerată un desert rafinat. Încercați și această rețetă fantastică.

Bunătate de plăcintă cu brânză pentru Lăsata Secului. Există un secret pe care nu vi l-a spus nimeni

Tradiția spune că de Lăsata Secului de pe masa de sărbătoare nu trebuie să lipsească plăcinta cu brânză și stafide. Pentru a pregăti un produs cum doar bunica știa să facă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 pachet cu foi de plăcintă, 1 kg de brânză de vaci dulce, bine scursă, 500 g brânză telemea puțin sărată (opțional), 10 ouă, 200 g smântână, 1 cană cu zahăr,.

Dar și 4 plicuri cu zahar vanilat, 2 linguri cu coajă rasă de lămâie, 100 g stafide înmuiate în rom, un praf de sare, 50 g unt topit pentru uns tavă, 100 ml ulei (pentru uns foile între ele). Pentru uns vă mai sunt necesari 100 g smântână, 1 gălbenuș crud. Pentru pudrat plăcintă mai aveți nevoie de zahăr pudră cu gust de vanilie.

Mod de preparare

Luați un bol în care puneți brânza de vaci, telemeaua rasă, zahărul vanilat, smântână, coajă rasă de lămâie, praful de sare și amestecați folosind un mixer până se obține o cremă. În alt bol se pun ouăle cu zahărul și la fel se vor mixa, apoi se vor adăuga și stafidele înmuiate în rom și scurse.

Ungeți tava cu untul topit și tapetată cu făină. Puneți în tavă 3-4 foi de plăcintă, unse cu ajutorul unei pensule. Deasupra se va pune jumătate din umplutura de brânză, apoi iar 3-4 foi, la fel de unse și cealaltă jumătate de brânză. Ultimul strat va fi tot de foi. Se unge plăcinta cu oul bătut împreună cu smântâna.

Se pune la cuptor pentru 35-40 de minute. Se lasă până când foile vor căpăta o culoare aurie. După ce se scoate din cuptor, plăcinta se mai lasă zece minute să se odihnească, apoi se pudrează cu zahăr.

Sursă foto: jurnal de retete

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre