Simona Ionescu / Redactor Șef

Când nu sunt la Asia Express 2024, Anca Țurcașiu și Nicolai Tand se întrec în murături. Trucurile lor, dezvăluite

Când nu sunt la Asia Express 2024, Anca Țurcașiu și Nicolai Tand se întrec în murături. Trucurile lor, dezvăluite
Anca Țurcașiu și Nicolai Tand se luptă în Asia Express 2024 pentru premiul cel mare de 30.000 de euro. Când nu sunt pe Drumul Zeilor însă, se întrec în murături. Fiecare dintre ei și-a dezvăluit trucurile și se laudă cu cele mai bune murături.

Nu este vreo surpriză faptul că Nicolai Tand abia așteaptă să vină toamna pentru a pune murături la borcan, ca un Chef desăvârșit ce este. Însă mare bucătăreasă este și Anca Țurcașiu, care se laudă cu cele mai bune gogonele, pregătite în timp record. Cei doi se întrec în Asia Express 2024 și fiecare își dorește să câștige marele premiu. 

Dincolo de asta însă, Nicolai Tand și Anca Țurcașiu se întrec și în murături. Acestea nu lipsesc niciodată de pe masa românilor, iar acum că a început toamna, gospodinele încep pregătirile. 

Anca Țurcașiu pregătește gogonele în 5 minute 

Când vine vorba de murături, Anca Țurcașiu recunoaște că gogonelele sunt preferatele ei. De altfel, prepararea lor durează doar 5 minute.

„Ce facem noi aici? Punem gogonele, pentru că ele sunt preferatele mele, le ador. Frunză de țelină, cimbru, mărar, usturoi, umplem borcanul. Cel mai simplu de pe pământ este să pui gogonele.

Anca Țurcașiu pregătește gogonele în doar 5 minute
Foto: Captură Instagram

Am umplut borcanul și am pus 20 de grame de sare la un litru de apă, pentru a face saramura pe care o pun în borcan. Asta este tot, am muncit 5 minute și voi avea un borcan plin de gogonele”, spunea Anca Țurcașiu pe rețelele sociale la un moment dat. 

Nicolai Tand e fan castraveți, varză și conopidă murată 

Dacă Anca Țurcașiu se limitează la gogonele, Nicolai Tand plusează și pregătește și castraveți, varză, dar și conopidă, toate murate și în cantități mari, cât să ajungă și pentru oaspeții de la pensiunea sa din Maramureș.

Nicolai Tand face murături în cantități mari, de care să se poată bucura și oaspeții de la pensiunea sa din Maramureș
Foto: Facebook

„La 10 kilograme de castraveți, adaug 10 linguri de sare, muștar, foi de dafin, piper boabe, boabe de coriandru, usturoi, mărar uscat, cu tot cu semințe, și hrean mult. 

Iar în butoiul cu varză pun și câteva frunze de vișin, luate direct din copac, plus porumb copt și gutui. Îmi place și conopida murată. Apoi, butoaiele cu murături le pun în beci, trebuie să stea la aceeași temperatură, până la primăvară”, și-a dezvăluit și Nicolai Tand secretele. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre