Toți cei care au gustat-o au fost impresionați de o aromă specifică. Secretul sunt bananele. Ne place umplutura delicioasă de banane, cremă și fulgi de ciocolată, esteatât de cremoasă!
Ingrediente pentru tort „mușuroi de cârtiță”
Aluat: 225 ml de ulei de floarea-soarelui
2 ouă (mărimea M)
240 g de zahăr
1 plic de zahăr vanilat
380 g făină de grâu (tip 405)
1 vârf de cuțit de sare
1 plic de praf de copt
4 linguri de cacao de copt
250 ml lapte
Puțin unt pentru formă
Umplutură: 600 ml de smântână
3 plicuri de întăritor defrișcă
2 pliculețe de zahăr vanilat
100 g chipsuri de ciocolată neagră
8 banane (aproximativ 1,2 kg)
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180°C căldură superioară/inferioară (dacă aveți cuptor cu ventilator: 160°C). Ungeți o tavă de copt (39 x 26 x 4 cm). Pentru aluat, bateți împreună uleiul, ouăle, zahărul și zahărul vanilat. Se amestecă făina cu sarea, praful de copt și cacaoa apoi se toarnă în amestecă în amestecul de ouă, alternativ cu laptele. Se toarnă aluatul în tava pregătită, se netezește și se coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20 – 25 de minute. Se lasă prăjitura să se răcească complet.
Scoateți prăjitura cu o lingură până la o adâncime de aproximativ 1 cm. Se fărâmițează aluatul scobit într-un bol și se lasă deoparte. Fărâmiturile ar trebui să fie suficiente pentru a acoperi tortul ulterior.
Pentru umplutură, bateți smântâna până devine tare, adăugând întăritorul de smântână și zahărul vanilat. Încorporați chipsurile de ciocolată în cremă. Decojiți bananele, tăiați-le în jumătate pe lungime și așezați-le apropiate una de alta pe baza de tort. Întindeți crema pe tort și neteziți-o. Acoperiți crema cu firimiturile de tort scobite. Răciți prăjitura până la servire. Rezultă aproximativ 20 de porții.
Sfatul nostru: Pentru o prăjitură cârtiță fără banane, puteți pur și simplu să curățați și să tăiați în două aproximativ 900 g de căpșuni și să acoperiți prăjitura de ciocolată și cu ele.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook