Simona Ionescu / Redactor Șef

Cartofi delicioși cu cremă de mazăre și fistic cu cartofi

Cartofi delicioși cu cremă de mazăre și fistic cu cartofi
Această cremă este o adevărată revelație pentru a da aromă și gust mâncărurilor tale. O puteți asorta, ca în cazul de față, cu cartofi.

Dar această cremă de mazăre și fistic completează de minune orice fel de paste, dar o puteți servi și în locul clasicului și tradiționalului sos pentru friptură.

Pentru a pune în farfurie ceva delicios și fără calorii multe, folosiți tuberculii. Cartofii sunt delicioși și sănătoși. În plus, sunt un bun aliat când vine vorba de diete deoarece au puține calorii. Însă, pentru a-și păstra această calitate uleiul nu prea are ce căuta în preajma lor. Nici tigăile. Aliații sunt cuptorul și hârtia de copt.

Așa cum am mai arătat, cartofii sunt un aliment extrem de util în diete, pentru că au puține calorii. Cartofii au un conținul bogat de apă (până la 75%), sodiu, fosfor, calciu, vitamina A, niacin, vitamina C, acid pantotenic, hidrați de carbon, magneziu, mangan, cupru, sulf, dar și cantități mici de acid malic și acid citric. Bine de știut este că 1 kg de cartofi asigură organismului 800 de kilocalorii. În plus, combinați cu unt de fistic, se transformă într-o masă hrănitoare și apetisantă.

Ceea ce e remarcabil la această rețetă este faptul că o să prepară extrem de simplu. În plus, timpul necesar pregătirii este redus.

Ingrediente pentru cremă de mazăre și fistic cu cartofi

-100gr mazăre (un borcan de sticlă)

-50gr de brânză tartinabilă ușoară

-15gr 100% unt de fistic

-gnocchi de cartofi sau cartofi pur și simplu

-apă de gătit și sare după gust

Mod de preparare

Se fierb cartofii, gnocchi (sau orice paste preferați). Separat preparați crema. Într-un bol de blender se adaugă 100g de mazăre, 50g de cremă tartinabilă light, 15g de unt 100% fistic și apă de gătit cât să devină cremoasă. Se mixează câteva minute pentru a obține o consistență plăcută. Se amestecă gnocchii sau cartofii fierți cu crema rezultată și se asezonează după gust. Opțional, se pot pune câteva lingurițe de brânză ușoară tartinabilă și granule de fistic deasupra.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre