Simona Ionescu / Redactor Șef

Cartofii ducesei, rețeta franțuzească pentru româncele sofisticate. Veți da pe spate bărbații

Cartofii ducesei, rețeta franțuzească pentru româncele sofisticate. Veți da pe spate bărbații
Dacă v-ați întrebat vreodată de ce arată franțuzoaicele atât de bine, răspunsul e unul singur: mănâncă puțin și bun. Iar printre preparatele delicioase se regăsesc și celebrii cartofi ai ducesei.

Un piure reinterpretat, cartofii ducesei sunt tot ce aveți nevoie pentru a impresiona familia și invitații. Interior moale și cremos și exterior crocant și rumen. Trebuie neapărat să încercați!

Mod de preparare

Pentru a pregăti cartofii ducesei, o bunătate care poate fi consumate simplă sau alături de o bucățică de carne la grătar, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg cartofi albi, 100 g unt gras, 2 ouă întregi și încă un ou, 2 gălbenușuri, sare. Pentru o notă de rafinament puteți opta și pentru un vârf de cuțit cu nucșoară.

Cartofii ducesei, o minune franțuzească

Mod de preparare

Curățați cartofii, tăiați în două, spălați și puneți la fiert cu sare, aproximativ o lingură. E bine să nu fie tăiați mai mărunt pentru că vor prinde multe apă. Scurgeți foarte bine apa după ce sunt fierți și treceți cartofii printr-o sită fină. Puneți untul și amestecați foarte bine folosind un tel, până se transformă într-un piure delicat. Ulterior puneți și oule, dar amestecați cu grijă după fiecare dintre ele.

Cartofii se vor așeza în tavă folosind un șpriț

Cartofii se așează în tavă folosind un șpriț

Adăugați acum și gălbenușurile și vârful de cuțit cu nucșoară. Se va tapeta o tavă cu hârtie de copt și se va preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius. Cartofii se vor așeza în tavă folosind un șpriț și astfel vor avea o formă foarte frumoasă. Se introduce tava la cuptor și se lasă între 15-20 de minute.

Cartofii ducesei sunt gata atunci când s-au rumenit frumos. Puteți pune deasupra puțină verdeață, fie mărar, fie pătrunjel, după gust. Acești minunați cartofi se pot servi simpli, cu o salată sau alături de o friptură delicioasă. Gustul lor fantastic va face remarcată orice gospodină.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre