Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai veche rețetă de mici, din 1920. Trucul care-i face perfecți. Nu ați știut asta până acum

Cea mai veche rețetă de mici, din 1920. Trucul care-i face perfecți. Nu ați știut asta până acum
Nu există 1 decembrie fără mici și ciolanul cu fasole. Dar pentru ca micii să iasă ca la carte, aveți nevoie de câteva sfaturi de la vechii bucătari.

În minivacanța de 1 decembrie, micii trebuie să sfârâie pe grătare. Doar așa veți simți această sărbătoare așa cum se cuvine.

Cea mai veche rețetă de mici din 1920. Trucul care-i face perfecți. Nu ați știut asta până acum

De acum nu mai e nevoie să comandați mici, trebuie doar să știți care sunt secretele care-i vor face să se topească în gură. Plus o rețetă din anul 1920 despre care se spune că a fost găsită într-o scrisoare. Așadar, pentru mici ca la carte, folosiți carne care să nu fie nici fadă, dar să nu aibă nici prea multe grăsime, precum și condimentele potrivite. Și nu uitați să-i lăsați câteva ore bune la rece. Acum avem frigider și congelator, deci nu e o problemă.

“Se ia cărniţă de vacă de la gât, fără a se îndepărta grăsimea şi se dă de două ori prin maşină, pentru a se mărunţi cât mai bine şi cât mai uniform. Dacă va fi carnea prea slabă, se va adăuga ceva seu de vacă sau, din lipsa acestuia, chiar de oaie, ca la 100 până la 150 g pe fiecare kilogram cântărit de carne. Nu se va lua în nici un caz slăninuţă, costiţă sau carne de porc, care nu fac decât să strice gustul şi să ia din minunata savoare a mititeilor”.

Pentru un gust desăvârșit se folosește zeamă de oase de vacă

De asemenea, nu uitați să folosiți și zeamă de oase de vacă, care vor trebui să fie fierte cât mai bine. Frământați foarte bine carnea, dar nu mai puțin de o oră, adăugând bicarbonatul și stingeți cu zeamă de lămâie. Adăugați treptat jumătate din zeama de oase cât și condimentele.

Pentru un kilogram de carne vă sunt necesare 8 g piper, 12 g cimbru, 4 g enibahar pisat, 2 g coriandru pisat, 2 g chimion pisat, un gram de anason stelat pisat, 8 g bicarbonat de sodiu, o linguriţă cu zeamă de lămâie, o lingură cu untdelemn și o căpăţână de usturoi.

Amestecul se dă la congelator pentru 24 de ore

Acoperiți bine amestecul și puneți la congelator pentru 24 de ore. Ulterior se scoate și se mai frământă odată, punând și restul de zeamă de oase. Pisați bine usturoiul și faceți mujdei care se adaugă la compoziție. Mai frământați încă odată. Puneți din nou amestecul la rece, de data asta până a doua zi. Scoateți carnea pentru mititei cu trei ore înainte să îi puneți să sfârâie pe grătar, dacă ați congelat-o.

Sursă foto: youtube

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre