Cel mai bun risotto. Rețeta lui chef Joseph Hadad

Cel mai bun risotto se face în patria mamă, în Italia. Dar acest fel de mâncare a devenit popular în multe alte țări, inclusiv la noi.
Cel mai bun risotto. Prima regulă și cea mai importantă pentru risotto este folosirea orezului potrivit. Trebuie un orez cu bobul rotund care poate fi din soiul arborio sau carnaroli. Se găsește cu ușurință la supermarket.
”Mai ai nevoie de supă de bază de pui sau de pește, în funcție de tipul risottoului pe care vrei să îl faci. Important este ca supa să fie una concentrată, cu gust puternic”, ne sfătuiește celebrul chef Joseph Hadad.
”În România, sunt unii bucătari care pun și smântână de gătit ca să fie mai cremos. Această variantă este mai bună pentru perioada de iarnă.
De la acest risotto de bază, te poți apoi juca cu aromele. Poți adăuga șofran, pentru varianta milaneză a lui, sau ciuperci ori legume de orice fel.
Poți adăuga pește și fructe de mare, caz în care vei folosi o supă de bază făcută din pește și carcase de creveți, homar, etc.
Sau se poate face cu piure de spanac ori urzici.
Pentru o variantă mai fantezistă, poți obține un risotto spectaculos cu zeamă de sfeclă, care îi va conferi o culoare roz, spune chef Joseph Hada, pe blogul său chefjosephhadad.ro.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook