Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai în vogă bucătar spaniol i-a învățat pe castilieni cum se fac sarmalele românești care se topesc în gură

Cel mai în vogă bucătar spaniol i-a învățat pe castilieni cum se fac sarmalele românești care se topesc în gură
Karlos Arguiñano, un renumit bucătar spaniol a uimit țara natală cu o rețetă pe care a gătit-o în cadrul emisiunii sale de la TV.

Un cuplu de români l-a învățat pe simpaticul bucătar Karlos Arguiñano o rețetă de sarmale românești incredibile.

Cel mai în vogă bucătar spaniol i-a învățat pe castilieni cum se fac sarmalele românești care se topesc în gură

Bucătăria spaniolă este una dintre cele mai incredibile din lume, dar cea românească se pare că i-a luat caimacul. Chef-ul Karlos Arguiñano, extrem de cunoscut în Spania a decretat: bucatele românești sunt extrem de gustoase, deși greu de făcut. Acesta a făcut în emisiunea sa de la televiziune sarmale după o rețetă primită de la niște români. Ce-a ieșit e greu de spus în cuvinte…

Nu știm ce rețetă a folosit bucătarul din Spania, dar Rețete și Vedetă vă oferă câteva care vă vor ajuta să pregătiți o mâncare senzațională.

Ingrediente pentru sarmale cu adevărat senzaționale

Pentru a pregăti sarmalele care vă vor face să uitați definitiv de cura de slăbire aveți nevoie de 1 kg carne tocată (300 g vițel și 700 g porc), 1 ceapă, 250 ml pastă de tomate. La care se adaugă 1 legătură cu pătrunjel, boia dulce de ardei, sare, piper, 150 g orez, ulei de măsline extravirgin, mălai, 20 de frunze de varză fermentate.

Amestecați bine toate ingredientele, apoi înfășurați puțină carne într-o frunză de varză, strângeți la capete și puneți la fiert. Separat pregătiți mămăliga, folosind mălai și puțin ulei de măsline.

Sarmale un pic altfel

O rețetă foarte veche, dar la fel de gustoasă sunt sarmalele în frunze de tei, o delicatesă care, din păcate, astăzi se face rar. Pentru prepararea acestora aveți nevoie de 1 kg carne tocată din pulpă de curcan, 3 cepe medii, un morcov, 150 g orez cu bob rotund,  o legătură cu pătrunjel verde. Dar și 2 linguri cu pastă de tomate, un ou (opțional), sare, piper, frunze proaspete de tei, 4-5 linguri cu ulei.

Mod de preparare

Spălați bine frunzele de tei în mai multe ape. Puneți la încălzit o oală cu apă, adăugați sare și când începe să fiarbă adăugați frunzele de tei. Țineți în apă câteva minute și când se înmoaie și își schimbă culoarea, scoateți și lăsați la răcit.La fel procedați și dacă folosiți frunze de viță de vie, ștevie sau spanac.

Ceapa și morcovul tăiate fin se pun la sotat cu ulei până se înmoaie foarte bine și apa scade aproape de tot. Adăugați apoi orezul, amestecați și luați vasul de pe foc.

După ce compoziția se răcește, se amestecă cu carnea tocată și restul ingredientelor. Puneți o linguriță cu compoziție pe o frunză de tei, rulați și îndesați la capete. Așezați într-o cratiță unsă cu ulei în care ați pus pe fundul ei și câteva frunze de tei. Acoperiți sarmalele cu un alt strat de frunze și turnați apă călduță în care ați dizolvat și puțin bulion, ca să le acopere. Introduceți la cuptor pentru câteva ore, la foc mic. Sarmalele sunt gata când frunzele se rup ușor.

Sursă foto: digi24

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre