Simona Ionescu / Redactor Șef

Chec de post cu un ingredient secret. E banal, dar greu de ghicit

Chec de post cu un ingredient secret. E banal, dar greu de ghicit
Dulciurile în post sunt și ele binevenite. Această rețetă de chec pufos nu este doar un preparat de post, dar și unul cu un ingredient secret incredibil.

Ca să preparați acest chec de post aveți nevoie de câteva ingrediente la îndemână, plus un ingredient secret la care nu v-ați fi gândit în ruptul capului. Rezultatul – un desert marmorat cu vanilie și cacao care este incredibil de pufos și fraged. Acest chec de post nu conține ouă și nici lactate, dar are o textură extrem de pufoasă și un gust de vis. Cei care l-au gustat aproape că nu pot concepe că este un preparat vegan. Ingredientul secret al prăjiturii este apa minerală.

Ingrediente pentru chec de post

– 350 ml apă minerală carbogazoasă

– 150 ml ulei (floarea-soarelui/cocos)

– 250 g zahăr

– 450 g făină

– 10 g praf de copt

– Un praf de sare

– Sucul și coaja de la o lămâie ecologică

– 1 lingură esență de vanilie / 1 plic zahăr vanilat

– 2 linguri cacao

– Opțional: nuci sau fulgi de migdale pentru decor

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ✨GRETA✨ (@demancare)

Mod de preparare

Prepararea rețetei este foarte simplă. Începeți prin a amesteca într-un vas mai mare ingredientele lichide, adică apa minerală și uleiul. Apoi adăugați celelalte ingrediente, mai puțin cele două linguri de cacao.

Amestecați astfel făina, zahărul și toate condimentele. După ce ați obținut un aluat omogen, împărțiți aluatul în două, și separați una dintre părți într-un alt vas.

În aceasta adăugați cele două linguri de cacao și amestecați bine. Dacă vi se pare că aluatul este prea compact în comparație cu cealaltă parte, mai adăugați câțiva stropi de apă minerală.

Este momentul să porniți cuptorul la 180°C pentru a-l încălzi. Tapetați o tavă cu hârtie de copt și puneți, alternativ, câte o lingură din fiecare bol cu aluat. Turnați-le una peste alta, lăsând să se prelingă dinspre mijlocul tăvii spre exterior. Astfel veți obține efectul marmorat.

Presărați deasupra migdale și, eventual, puțin zahăr granulat. Coaceți la 180°C, timp de 40 de minute – sau până trece testul scobitorii.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri