Simona Ionescu / Redactor Șef

Chec delicios cu scorțișoară

Chec delicios cu scorțișoară
Această prăjitură cu scorțișoară este desertul perfect pentru iubitorii acestui condiment aparte, care are multe beneficii pentru organism. Checul este delicios și puternic aromat.

Dacă sunteți în căutarea unui desert ușor de preparat, ideal pentru a însoți o ceșcă de ceai sau un cappuccino acasă, atunci această rețetă de chec delicios cu scorțișoară vă va încânta. 

Scorțișoara este un condiment special, cu o aromă fabuloasă. Are atât de multe beneficii pentru sănătate, încât merită să fie inclusă în meniul zilnic. Are efecte antiinflamatorii, este utilă pentru digestie și în caz de diabet.

Ingrediente pentru chec delicios cu scorțișoară

Pentru aluat:

  • 125 g unt moale (½ cană)
  • 120 g zahăr (½ cană)
  • 3 ouă (mărime M, la temperatura camerei)
  • 120 ml lapte (la temperatura camerei) (½ cană)
  • 225 g făină (1¾ căni)
  • 1½ linguriță praf de copt
  • Un praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie

Pentru umplutura cu scorțișoară: 

  • 50 g zahăr (poate fi și brun) (¼ cană)
  • 1½ linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță făină
  • 30 g unt topit (2 linguri)

Pentru pudrat: 

  • Zahăr pudră

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180 °C pentru cuptoarele convenționale (160 °C pentru cuptoarele cu ventilație). Unge și presară cu făină o tavă de chec (10 x 20 cm) sau tapeteaz-o cu hârtie de copt.

Freacă untul moale cu zahărul până obții o compoziție cremoasă. Adaugă ouăle pe rând și bate bine după fiecare. Amestecă făina, praful de copt și sarea, apoi cernută-le în aluat și omogenizează. Adaugă laptele și extractul de vanilie și amestecă puțin.

Amestecă zahărul brun, scorțișoara, făina și untul topit pentru a obține o pastă ușor de întins. Toarnă o treime din aluat în tava de copt și nivelează-l. Întinde jumătate din umplutura cu scorțișoară în mijloc. Adaugă un al doilea strat de aluat, urmat de restul de umplutură cu scorțișoară. La final, adaugă ultimul strat de aluat și formează ușor un vortex, cu ajutorul unei scobitori.

Coace prăjitura timp de 45–50 de minute. Las-o să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi transfer-o pe un grătar pentru a se răci complet. Înainte de servire, pudrează generos prăjitura cu zahăr pudră.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri