Cheesecake cu zmeură la pahar, fără coacere, desertul care face furori în această vară. Rețeta se prepară rapid și e delicioasă

Simplu, economic și versatil, cheesecake cu zmeură la pahar fără coacere poate fi adaptat cu mure sau afine. Iată cât de repede se prepară delicioasă rețetă.
Pentru a pregăti minunăția de cheesecake aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200 g zmeură, proaspătă sau congelată, 100 g biscuiți petit beurre, 50 g unt topit, 200 g cremă de branză (Philladelphia), 100 g ciocolată albă.
Mai aveți nevoie de 200 ml smântână pentru frișcă cu 30% grăsime, 2 linguri cu zahăr pudră. Pentru decor: 125 g zmeură proaspătă, frunze de mentă proaspătă, 1 lingură rasă cu biscuiți sfărâmați.
Cu o textură delicată și un gust echilibrat, nici prea dulce, acest desert a devenit vedeta sezonului, datorită simplității și aromelor proaspete. Potrivit informațiilor oferite de www.lauralaurentiu.ro, începeți prin a blendui zmeura. Dacă folosiți zmeură congelată lăsați la decongelat, apoi introduceți în blender.
Strecurați zmeura printr-o sită fină deasupra unui castron, pasați cu dosul unei linguri pentru a lăsa semințele, apoi răsturnați zmeura pasată cu tot sucul și piureul. Piureul de zmeură se îndulcește cu o lingură cu zahăr pudră sau, dacă vă place mai dulce, puneți zahăr mai mult.
Topiți untul într-o crăticioară, pe foc mic și măcinați biscuiții cu un blender până capătă densitatea unor granule de nisip. Amestecați biscuiții cu untul topit într-un castron până ce compoziția devine omogenă. Luați câteva pahare de 200 ml și distribuiți biscuiții cu unt, în mod egal.
Puneți pe foc o cratiță cu trei degete de apă și deasupra acesteia un castron. Când apa clocotește, reduce focul la minim și topiți prima dată ciocolata albă, apoi și crema de brânză.
Aveți grijă să amestecați până se obține o cremă fluidă, iar crema și ciocolata sunt omogene. Lăsați crema la răcit în jur de 20 de minute și amestecați în această perioadă de câteva ori.
Puneți într-un castron smântâna pentru frișcă, de la frigider și adăugați o lingură cu zahăr pudră. Bateți cu mixerul până crește în volum, nu mai mult, pentru că e posibil ca frișca să se taie.
Frișca bătută se pune peste ciocolata albă și crema de brânză și cu o spatulă se amestecă foarte bine cele două compoziții. Pentru un plus de savoare, puteți adăuga coajă de lămâie sau de portocală bio.
Luați paharele în care se află stratul de biscuiți și puneți jumătate din cremă în mod egal. Deasupra primului strat de cremă puneți sosul de zmeură, apoi așezați și restul de cremă, împărțită, tot în mod egal.
Puteți face un model, în fiecare pahar, folosind un cuțit. Se înfoliază individual paharele și se introduc în frigider. Se lasă două ore la rece și se decorează fiecare pahar cu zmeură proaspătă, o frunză de mentă și biscuiți sfărâmați.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook