Simona Ionescu / Redactor Șef

Chef Ștefan Popescu ne învață cum se gătește carnea corect. Mulți bucătari nu țin cont

Chef Ștefan Popescu ne învață cum se gătește carnea corect. Mulți bucătari nu țin cont
Juratul Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite nu a visat că va ajunge un bucătar celebru. El și-a descoperit pasiunea târziu, iar acum este un adevărat maestru în bucătărie.

Pe rețelele se socializare, chef Ștefan Popescu prezintă deseori ponturi din bucătărie li rețete. El ne învață cum se gătește carnea corect, deoarece a observat inclusiv că mulți bucătari nu țin cont de anumite detalii. Iar acestea sunt esențiale pentru a avea în farfurie o bucată de friptură suculentă și perfect făcută.

Mulți bucătari nu țin cont de reguli

Un factor foarte important la carne este să o asezonăm foarte bine cu 10 – 15 minute înainte de gătire. Pentru a frăgezi carnea trebuie să o marinăm cu sare, piper, ulei de măsline, lămâie sau vin”, explică cunoscutul chef.  Lămâia și vinul, mai arată chef Ștefan Popescu, „sunt acide și frăgezesc carnea”. El are un mesaj direct pentru bucătari și chefi: „lăsați carnea la temperare afară!”. Carnea nu poate fi gătită direct scoasă din frigider.

Ea trebuie lăsată să se tempereze o oră, două cel puțin, pentru a-și ridica temperatura cu 20 de grade Celsius. „Gândiți-vă ce înseamnă să gătești direct din frigider; în tigaie: ți se arde carnea și în interior rămâne rece. De multe ori au fost probleme și sunt probleme în continuare când omul vrea carnea în sânge, rare. O scoți din frigider, o pui, o lași 2 – 3 minute și înăuntru e rece, clientul trimite carnea înapoi”.

Chef Ștefan Popescu ne învață cum se gătește carnea

Cum se prepară așadar carnea? Se scoate din frigider cu minim o oră – două, înainte de gătire, se asezonează sau se marinează, după preferințe, și se lasă la temperatura camerei. Înainte de a trece la gătitul propriu zis, mai e de urmat un pas, arată chef Ștefan Popescu. „Încă un pas înainte de a pune carnea în tigaie este să o tamponezi  pentru că se vede cum apa a început să iasă din tigaie. Dau bine cu ulei de măsline, pentru că porii s-au deschis din cauza temperării, apoi se poate pune în tigaie sau pe grătar”, a mai dezvăluit cunoscutul jurat de la Chefi la cuțite.

Sursa foto / video: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre