Chiftele cu sos de roșii sunt adoratele tuturor, dar mai ales ale copiilor. Nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru așa preparat delicios și hrănitor, perfect pentru un prânz. Și vă mai divulgăm un secret! Servite cu o felie de mămăligă rece, ca la bunica în bătătură, chiftelele în sos de roșii vor fi un adevărat răsfăț culinar.
Ce ne trebuie pentru a prepara Chiftele cu sos de roșii
Pentru prepararea chiftelelor: 1 kg carne tocată, amestec de preferință, sare și piper, 2-3 felii de pâine, 2-3 ouă, 1 ceapă, 1 căpățână de usturoi, ulei
Pentru sosul de roșii: 1 ceapă, 3-4 căței de usturoi, 1 kg de roșii bine coapte, 1 lingură de ulei, sare și piper, 1 crenguță de cimbru, câteva frunze de busuioc, pătrunjel verde
Preparare Chiftele cu sos de roșii
Pentru prepararea chiftelelor, se toacă ceapa mărunt, se răzuiește usturoiul și se amestecă cu amestecă carnea tocată. Se adaugă 2-3 felii de pâine înmuiate în lapte rece și scurse bine, 2-3 ouă, în funcție de mărimea acestora și se condimentează cu sare și piper. Se formează chiftele de dimensiunea unei nuci și se rumenesc frumos în baie de ulei încins. Chiftelele se pot prepara și la cuptor. Se scot chiftelele rumenite pe prosoape de hârtie, absorbante și se lasă să se scurgă surplusul de ulei.
Pentru prepararea sosului de roșii, se toacă ceapa și usturoiul în cuburi și se trag la tigaie în puțin ulei, doar până își schimbă culoarea. Se păstrează un cățel de usturoi pentru la final.
Roșiile se opăresc în apă clocotită cu puțină sare, se decojesc și se toacă mărunt. Se adaugă în tigaie, peste legumele călite și se lasă să fiarbă până sosul scade consistent. Sosul de roșii pentru chiftele se condimentează cu sare, piper, cimbru, 2 foi de dafin și frunze de busuioc, pe parcurs ce fierbe.
Se adaugă chiftelele în sos de roșii și se lasă să mai fiarbă împreună 7 – 8 minute, pentru a se întrepătrunde gusturile. Înainte de a stinge focul, se mai adaugă un cățel de usturoi, răzuit. Iar după stingerea focului, se adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt, pentru un plus de prospețime și bun gust.
Sursa: Chefi la cuțite
Clătite cu carne. Ungurii le spun Hortobagy
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook