Visul oricărui gurmand este să mănânce bunătăți cât îi poftește inima, dar să nu pună un gram în plus. Ce spuneți de niște chifteluțe geniale, pregătite însă la cuptor? Iată rețeta minunată a celebrei actrițe Cristina Cioran.
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti chifteluțele la cuptor aveți nevoie de carne amestec (vită și porc), ceapă, usturoi, dovlecel cu tot cu coajă, pesmet sau miez de pâine, ouă.
Mod de preparare
Încingeți cuptorul la 180 de grade, spălați bine dovlecelul și dați pe răzătoare. „Vom folosi partea mare a răzătoarei și după ce îl radem va trebui să-l stoarcem, pentru că lasă multă apă și vom pune multe condimente.
Ardeiul iute pe care îl vom folosi trebuie să fie unul bun. Voi folosi acest roboțel pentru a toca cât mai mărunt ceapa”, a spus Cristina. Adăugați ceapa și usturoiul într-un castron și, folosind o pereche de mănuși, stoarceți cât mai bine dovlecelul.
Rețetă de regim, gustoasă și sănătoasă
Puneți sare peste carne, puțin piper cayenne și un strop de ulei de măsline „numai de aromă”, dar și cimbru și oregano, precum și pătrunjel tocat. Adăugați și amestecul de dovlecel cu ceapă și usturoi, pesmetul și ouăle „care trebuie neapărat să fie reci”.
Truc: Ouăle trebuie să fie neapărat reci!
Dacă este nevoie, mai adăugați puțin pesmet și amestecați în continuare. Puneți în tavă foaie de copt. Luați o lingură cu carne, puneți în tavă și presați cu lingura. Introduceți apoi tava în cuptor și lăsați în jur de 40 de minute.
Când chifteluțele s-au rumenit, sunt gata de mâncat. „E o rețetă de regim, rețetă pe buget, gustoasă și incredibil de ușor de făcut”, a spus gospodina Cristina Cioran.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook