Ciocolata cu vată de zahăr „Angel hair chocolate” a inflamat internetul. Cum se prepară rețeta

Ciocolata cu vată de zahăr nu e doar o simplă ciocolată, ci un adevărat spectacol. Rețeta este accesibilă tuturor, ceea ce o face și mai dorită.
Pentru a pregăti ciocolata care a inflamat Internetul, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200 g ciocolată cu lapte (sau ciocolată albă, după preferințe), 2 linguri cu cremă de cocos sau cremă de lapte condensat, 1 lingură cu unt.
Vă mai sunt necesare fistic măcinat, petale de trandafir comestibile sau fulgi de cocos și vată de zahăr turcească numită și „pismaniye”. Aceasta o puteți achiziționa din magazinele orientale sau online.
Pentru început se topește ciocolata la bain-marie sau la microunde. Operațiunea se realizează în reprize de 15 secunde și este gata când devine complet lichidă. Adăugați untul și crema de cocos sau lapte condensat și amestecați foarte bine, până când va deveni o compoziție lucioasă și foarte fină. Tapetați o tavă cu hârtie de copt sau luați o formă mică cu silicon și turnați un strat subțire de ciocolată topită.
Lăsați zece minute să se întărească puțin și la mijloc așezați vată de zahăr. E important să acopere 1/3 din suprafață. La fine turnați restul de ciocolată topită peste vata de zahăr și decorați cu fistic, petale de trandafir și nucă de cocos. Produsul se introduce la frigider pentru câteva ore. Scoateți din formă, tăiați și vă veți delecta cu cea mai incredibilă ciocolată.
Ciocolata, în special cea neagră este, potrivit oamenilor de știință, un produs cu multe beneficii pentru sănătate. Ciocolata ajută la producerea de endorfine, are efecte antiinflamatorii, îmbunătățește aspectul pielii, putând conferi un aspect mai luminos.
Un studiu realizat la University College London în 2019 a constatat că persoanele care consumă ciocolată neagră de 2-3 ori pe săptămână au un risc cu 70% mai mic de a dezvolta simptome depresive. Un alt studiu a arătat că persoanele de peste 60 de ani care au consumat 30 g de ciocolată neagră zilnic timp de trei luni au prezentat îmbunătățiri în testele de memorie verbală.
Sursă foto: www.etsy.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook