Simona Ionescu / Redactor Șef

Ciorba de varză murată cu afumătură, deliciul care vă scapă de kilogramele nedorite acumulate de sărbători

Ciorba de varză murată cu afumătură, deliciul care vă scapă de kilogramele nedorite acumulate de sărbători
Nimeni nu poate rezista în fața unor preparate delicioase de Crăciun și Anul Nou, dar ce faceți când pantalonii încep să vă strângă?

Ce spuneți de un preparat super gustos și benefic pentru siluetă? Încercați anul acesta delicioasa ciorbă cu varză murată. Efectul este garantat.

După mesele de sărbători organismul are nevoie de o detoxifiere, iar ciorba de varză murată poate face adevărate minuni în această privință. Și nu doar că vă scapă de colăceii de pe burtică, ci vă ajută și la sistemul imunitar și ține răceala la distanță.

Această minunată ciorbiță o puteți face nu doar cu varză murată, ci și cu murături sau varză dulce. Dacă folosiți varza dulce, lăsați o perioadă în apă fierbinte, apoi o puteți folosi. În plus, pentru a o prepara, nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente.

Ce ingrediente aveți nevoie

Ingredientele necesare pentru ciorba de după sărbători sunt o jumătate de varză murată, 3 foi de dafin, puțină afumătură, fie bacon, fie șuncă afumată de casă sau coaste, după preferințe, cimbru, sare, piper, boia de ardei dulce.

De asemenea, vă mai sunt necesari trei căței de usturoi, 3 linguri cu ulei, un morcov, o ceapă/praz, o legătură de pătrunjel proaspăt sau uscat, o cană cu zeamă de varză sau zeamă de la orice tip de murături, 5 linguri cu bulion.

Mod de preparare

Pentru început, tăiați ceapa mărunt sau prazul, depinde ce doriți să folosiți și dați morcovul pe răzătoare. Puneți la încins uleiul, apoi adăugați ceapa și morcovul. Lăsați până când ceapa se schimbă la culoare, apoi adăugați și afumătura, foile de dafin și o cană cu apă.

Lăsați câteva minute și puneți și bulionul. Lăsați la fiert pentru 10-15 minute, apoi adăugați varza murată și cățeii de usturoi. Se lasă la fiert pentru o oră. La final se acrește cu zeamă de varză. Pentru un gust cu adevărat desăvârșit, serviți cu mămăligă caldă și usturoi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre