Simona Ionescu / Redactor Șef

Ciuperci cu usturoi la cuptor. O rețetă simplă, dar foarte gustoasă

Ciuperci cu usturoi la cuptor. O rețetă simplă, dar foarte gustoasă
Ciupercile cu usturoi la cuptor sunt un deliciu. Au o aromă și un gust de neegalat. Se fac foarte ușor, cu ingrediente puține. Sunt recomandate ciupercile Champignon, la îndemână în orice anotimp.

Ciupercile sunt sățioase, oricum le-ai găti. Cea mai simplă rețetă este cea de ciuperci cu usturoi la cuptor. Nu le toci, nu le rupi codița. Doar le speli și le pui la cuptor.

Ciuperci cu usturoi la cuptor. O rețetă simplă

O masă foarte gustoasă și sățioasă, cu ingrediente la îndemână în orice anotimp.

Ingrediente

  • 50 g unt, topit
  • 4 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • ½ linguriţă rozmarin uscat
  • 1 kg ciuperci
  • crenguţe de cimbru, opțional
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  • Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C.
  • Într-un bol, amesteci untul cu usturoiul, zeama de lămâie, sare şi piper, plus cimbrul, rozmarinul,  opțional, după gust.
  • Speli bine ciupercile şi le aşezi într-o tavă unsă cu puţin unt.
  • Le stropeşti cu amestecul de usturoi până sunt bine acoperite.
  • Dai la cuptor 15 minute, întorcându-le din când în când.
  • Cui îi place, când scoate tava din cuptor, pune pătrunjel. Gata!

Justin Bieber îi încurajează pe cei depresivi. Povestește despre propria experiență și gândurile sale suicidare din trecut

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre