Simona Ionescu / Redactor Șef

Clătite franțuzești cu smântână și marmeladă de portocale. Rețeta desertului perfect

Clătite franțuzești cu smântână și marmeladă de portocale. Rețeta desertului perfect
Vreți să vă impresionați familia sau iubitul cu un desert deosebit? Nu veți da greș niciodată cu o rețetă extraordinară de clătite franțuzești cu smântână și marmeladă de portocale.

Se prepară rapid, iar cine va gusta din clătitele franțuzești cu smântână și marmeladă de portocale, cu siguranță va aprecia acest desert. Iată rețeta pe care o vor cere și prietenii!

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti cele mai gustoase clătite franțuzești cu smântână și marmeladă de portocale, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

4 ouă, 1 1/3 căni cu lapte, 2 linguri cu unt topit, 1 cană cu făină, 2 linguri cu zahăr. Vă mai sunt necesare ½  linguriță cu sare, smântână grasă, marmeladă de portocale, 1 portocală, decojită și tăiată în felii. Cine dorește, poate completa cu migdale, nuci, zahăr pudră.

Mod de preparare

Se amestecă ouăle, laptele, untul topit, făina, zahărul și sarea într-un castron mare până se omogenizează. Se încălzește o tigaie la foc mediu-mare. Se unge tigaia cu o cantitate mică de ulei.

Puneți puțin aluat în tigaie  și înclinați într-o mișcare circulară pentru a lăsa aluatul să se întindă. Clătitele trebuie să iasă subțiri. Se lasă la copt câte două minute pe o singură parte sau până devin aurii. Pliați clătitele în formă de triunghi, acoperiți cu smântână, marmeladă, felii de portocală și presărați migdale, nuci, zahăr pudră. Sunt delicioase!

Beneficiile consumului de portocale

Deliciul serilor de iarnă: clătite franțuzești cu smântână și marmeladă de portocale. Rețeta desertului perfect
Alegeți clătitele franțuzești cu smântână și marmeladă de portocale, un deliciu culinar

Alături de multă vitamina C, portocalele conțin și multe fibre, care mențin sub control nivelul zahărului din sânge și pot reduce colesterolul ridicat pentru a preveni bolile cardiovasculare. Portocalele au și 55 mg calciu, adică 6% din necesarul zilnic, nutrient necesar pentru menținerea sănătății oaselor. Dacă sunteți însărcinate, mâncați o portocală, pentru că este o sursă naturală excelentă de folat.

Bogate în potasiu

Portocalele sunt bogate și în potasiu, un mineral care reglează bătăile inimii și funcția musculară. S-a demonstrat că acesta scade tensiunea arterială la persoanele cu hipertensiune.

Un compus acru care se găsește în citrice, acidul citric, este folosit și ca un conservant natural. Portocalele îl conțin din abundență și poate modifica nivelul pH-ului din urină prevenind formarea pietrelor de oxalat de calciu sau a pietrelor la rinichi.

Sursă foto: 12tomatoes.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri