Simona Ionescu / Redactor Șef

Clătite „Trandafir” cu brâznă la cuptor

Clătite „Trandafir” cu brâznă la cuptor
Putem transforma nişte simple clătite pe care le facem destul de des la micul dejun, într-un desert-aperitiv pentru o masă de sărbătoare. Aşadar, urmariţi reţeta şi modul de modelare pas cu pas.

Ingrediente: Pentru aluat: 3 ouă (e bine să le folosim de casă),1 gălbenuş de ou, 550 ml de lapte,200 g făină, 2 linguri de ulei, jumătate de lingură de zahăr, jumătate de linguriţă de sare,1 plic zahăr vanilat.

Pentru umplutură: 250 g brânză proaspătă de vaci,1 ou mic sau un gălbenuş de ou,1 linguriţa zahăr vanilat, un vârf de cuţit sare, 3 – 4 linguri de zahăr. Mai trebuie 50 g unt, pentru coacere.

Mod de preparare: Într-un vas adânc punem oule, zahărul, zahărul vanilat, sarea şi amestecăm cu telul 2 – 3 minute. Adăugăm puţin lapte (100 ml). Amestecăm.

Sub formă de ploaie adăugăm făina şi amestecăm bine ca să nu avem cocolaşe. Punem uleiul, amestecăm cu telul. Câte puţin adăugăm laptele. Compoziţia trebuie să fie subțire, nu groasă, căci avem nevoie de clătite subţiri.


Fără rușine. Lidia Buble arată tot ce vedea, până curând, doar Răzvan. Exclusiv

Experiții explică de ce simțim nevoia să ne atingem fața. Cum să ne abținem? 


Coacem clătitele. Avem nevoie de o tigaie cu diametrul de 28 – 30 cm care nu lipeşte. Pentru prima clătită ungem tigaia cu puţin ulei. Clătita o coacem 10 -15 secunde pe o parte şi 10 – 15 secunde pe alta, dacă dorim ca să avem clătite galbene la culoare şi fără pete. Focul trebuie să fie mic.

Modelăm clătitele sub formă de trandafir. Pentru aceasta avem nevoie de o scobitoare. Platoul de lemn îl ungem cu puţin ulei. Clătita o tăiem în două părţi egale.

Cu scobitoarea, exact de la mijloc, aducem clătita spre margine. Îi dăm forma trandafirului (foto).

Pentru fiecare trandafiraş avem nevoie de 1 – 2 linguriţe de brînză (nu mai mult).
Clătitele modelate le aranjăm în vasul uns cu puţin ulei şi tapetat cu o clătită.

Peste trandafirii din clătite mai punem puţin unt și le dăm în cuptor pe 10 – 15 minute la180 C pînă uşor se rumenesc deasupra. Nu ţineţi mai mult clătitele la copt, căci se vor usca.

Sursa: bunica.md

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre