Simona Ionescu / Redactor Șef

Conopidă pane. O rețetă surprinzătoare

Conopidă pane. O rețetă surprinzătoare
Dacă puneți conopidă la murat, păstrați una ca să o faceți pane. Cu mujdei de usturoi ori cu ardei copți acest preparat este un deliciu.

Sunt multe rețete cu conopidă, dar noi vă propunem una foarte ușor de preparat. Vă ia maximum 20 de minute. Nu veți regreta!

Conopidă pane. O rețetă surprinzătoare

Conopida pane e prepară în maximum 20 de minute. Se servește pe frunze de salată verde, cu mujdei de usturoi ori cu ardei copți. Fiecare, după gust.

Ingrediente

  • ulei pentru prăjit
  • piper
  • sare
  • 4-5 linguri făină
  • 3 ouă
  • 1 conopidă medie

Mod de preparare

  • Se spală conopida în apă rece. Se înlătură partea verde.
  • Se desface în bucheţele şi se lasă circa 10-15 minute în apă cu sare.
  • Se pune la fiert în apă clocotită cu sare, timp de circa 5-10 minute. Este important să nu fiarbă prea tare, pentru că altfel nu va rezista la prăjit. Se scurge bine.
    Se bat ouăle şi se amestecă bine cu făina, astfel încât să nu rămână cocoloaşe.
  • Compoziţia trebuie să fie mai subţire decât cea pentru clătite, deci cantitatea de făină poate varia.
  • Se adaugă sare şi piper, după gust.
  • Se trece conopida prin amestecul de ou şi făină. Se prăjeşte în ulei încins pe toate părţile, până se rumeneşte.
  • Când conopida pane a căpătat culoarea arămie, ușor maronie, înseamnă că este gata.
  • Se scoate pe un șervețel absorbant pentru a se scurge surplusul de ulei și se servește caldă.

Cele mai bune alimente pentru potență

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre