Simona Ionescu / Redactor Șef

Cornulețe de post cu borș și gem de căpșuni, pufoase și delicioase. Desertul care dă dependență

Cornulețe de post cu borș și gem de căpșuni, pufoase și delicioase. Desertul care dă dependență
Chiar dacă suntem în plin Post al Paștelui, deliciile dulci nu lipsesc de pe masa credincioșilor. Dacă ați rămas în pană de idei, merită să încercați un desert fantastic: cornulețe de post cu borș și gem de căpșuni.

În Postul Paștelui sau în orice zi din an, cornulețele cu borș și gem de căpșuni sunt perfecte pentru a vă răsfăța. Iată rețeta unui desert de care vă veți îndrăgosti.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o minunăție de cornulețele cu gem de căpșuni, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 125 ml de borș, 200 ml ulei de floarea soarelui, 500 g făină tip 650, 5 g drojdie uscată, 1 vârf de linguriță cu sare, coaja de la o lămâie, 275 g gem de căpșuni, zahăr pudră pentru decor.

Mod de preparare

Aveți nevoie și de câteva ustensile care să vă facă treaba mai ușoară. E vorba de un bol, sită, spatulă și mixer, sucitor, tavă de copt și o pensulă. Puneți făină în bol, iar dacă e nevoie treceți întâi printr-o sită, pentru a scăpa de eventualele impurități. Adăugați drojdia uscată și amestecați foarte bine.

Cornulețe de post cu bors și gem de căpșuni, pentru toți pofticioșii

Faceți loc în mijlocul făinii și turnați uleiul amestecat cu borșul. Amestecați foarte bine și veți obține un aluat sfârâmicios. Faceți aluatul sub forma unei mingi și împachetați în folie, apoi lăsați într-un loc răcoros pentru o jumătate de oră. Dați drumul la cuptor, la temperatura de 180 de grade.

Cornulețele se lasă în cuptor în jur de 30 de minute

Potrivit hellotaste.ro, împărțiți aluatul în șase părți egale și modelați sub formă de mingi mai mici. Cu ajutorul sucitorului, întindeți pe planșă o foaie de doi centimetri grosime. Fiecare foaie de aluat se va împărți în opt forme triunghiulare.

La baza fiecăruia se va pune gem de căpșuni, apoi se rulează. Puneți hârtie de copt în tavă, apoi așezați cornulețele, la mică distanță unul de celălalt. Puneți tava în cuptor și lăsați în jur de o jumătate de oră. La final, cornulețele se vor trece prin zahăr pudră. Se lasă la răcit și se pot păstra până la zece zile, dacă vor fi puse în cutii și depozitate în cămară.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre