Simona Ionescu / Redactor Șef

Creativitate în bucătărie: mic dejun cu baghetă umplută. Foarte rapid de preparat

Creativitate în bucătărie: mic dejun cu baghetă umplută. Foarte rapid de preparat
Micul dejun poate fi uneori problematic, mai ales atunci când vrem să preparăm ceva deosebit pentru cei dragi. Cumva, pare că tot ce se știe că „merge” la micul dejun a fost deja făcut. Cum să inventezi ceva nou și interesant?

O rețetă spectaculoasă și simplă a înnebunit deja internauții. Este o idee de mic dejun, care se prepară extrem de rapid. Am putea să o numim „baghetă umplută”.

În esență, rezultatul este o baghetă umplută cu ouă și mezeluri, cu un topping generos de brânză. Din baghetă se taie un capac pe lungime, iar în interiorul din care ați scobit miezul, se pune umplutura clasică de mic dejun: ouă, carne și brânză. Până la urmă, veți vedea că puteți fi foarte creativi cu această rețetă, iar în loc de carne puteți combina ciuperci, brânză tofu și alte vegetale.

Idee de mic dejun creativă și delicioasă, baghetă umplută. În plus, este și foarte rapid de preparat

Ingrediente pentru bagheta umplută pentru micul dejun

– O baghetă de dimensiune mai mică (aproximativ 20 – 30 cm)

–  6 – 8 ouă

– Salam sau șuncă presată, cârnați sau bacon (mezeluri la alegere)

– Sare

– Piper

– Boia dulce și fulgi de chilli (opțional)

– O bucățică de unt

– Mozzarella sau cașcaval

Mod de preparare

Tăiați un capac baghetei pe lungime, apoi, cu o furculiță, scoateți miezul. Spargeți ouăle și turnați jumătate din ele în interiorul baghetei. Adăugați mezelurile, tăiate bucăți mici. Distribuiți uniform câteva bucățele de unt și asezonați cu sare, piper, boia dulce și fulgi de chilli (dacă doriți un gust picant). Completați cu ouăle rămase, adăugați un alt strat de carne și încă o porție de condimente. La final, presărați brânza dată pe răzătoare. Puneți bagheta umplută într-o tavă de copt și dați-o la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când ouăle sunt complet coapte.

În final, ați obținut un mic dejun sățios, perfect pentru a fi împărțit cu cei dragi. Tăiați bagheta umplută în felii mai groase și serviți-o alături de roșii, castraveți sau chiar o salată.

Pont: pentru o variantă mai ușoară, dar la fel de gustoasă, puteți folosi mai multe albușuri în loc de ouă întregi. Rezultatul va fi la fel de spectaculos, dar cu un aport caloric mai redus. De asemenea, puteți prepara rețeta în baghete mai mici sau chiar în cornuri, pentru a face porții individuale.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri