Cu aceste rețete egiptene, orice gospodină va fi la înălțime

Dacă nu ați gustat niciodată din bucătăria egipteană, a venit momentul să o faceți, pentru că pur și simplu vă veți îndrăgosti. Încercați două rețete minunate, care se prepară rapid, iar familia și invitații vor fi fascinați: Kishk și Bashousa.
Pentru a pregăti faimosul Kishk al egiptenilor, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3 căței de usturoi tăiați mărunt, 3 linguri cu făină, 3 cepe medii tocate, 1 l supă de pasăre, 450 g iaurt gros, 50 g unt, 2 linguri cu ulei (pentru prăjit ceapa).
Mod de preparare
Prăjiți ceapa într-o tigaie mică în ulei până devine ușor maronie. Separat, într-o oală, puneți la prăjit usturoiul la foc mic în unt, adăugați făină și amestecați bine.
Puneți și iaurtul, câte două linguri odată și amestecați, apoi adăugați puțin câte puțin din supa de pasăre și ceapa prăjită. Se lasă la fiert aproximativ cinci minute amestecând din când în când, se potrivește de sare și piper și se mai lasă la fiert încă cinci minute. La final, lăsați să se răcească câteva minute și serviți.
Ingredientele necesare pentru a pregăti prăjitura Bashousa, faimoasă la masa egiptenilor, sunt: 380 g griș de grâu dur, 200 g zahăr, 230 g iaurt, 125 g unt topit, coaja unei lămâi, o linguriță cu praf de copt, câteva migdale.
Pentru sirop: 250 ml apă, 200 g zahăr, zeama de la o jumătate de lămâie, 1 lingură cu apă de flori de portocal.
Luați un bol încăpător și puneți grișul de grâu dur, apoi adăugați zahărul, praful de copt. Amestecați bine până la omogenizare, apoi puneți și iaurtul, untul topit și coaja de lămâie. Continuați să amestecați bine până ce compoziția devine omogenă.
Se pune aluatul prăjiturii într-o tavă tapetată cu foaie de copt, se nivelează bine prăjitura și se taie superficial în bucăți pătrate cu ajutorul unui cuțit ascuțit. Se pune o migdală în mijlocul fiecărui cubuleț de prăjitură și se pune în cuptor pentru 50 de minute la foc mic.
Cât timp prăjitura se coace, se prepară siropul. Se pune la fiert apa cu zahărul și se fierbe amestecul cinci minute din momentul în care zahărul s-a topit. Se adaugă apoi zeama de lămâie și apa de flori de portocal și se lasă siropul la răcit.
Se scoate prăjitura din cuptor, se lasă să se răcească și se toarnă apoi peste aceasta siropul călduț. Se lasă 30 de minute pentru a absorbi bine siropul. Se porționează prăjitura și se servește decorată cu puțină nucă de cocos deasupra.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook