Simona Ionescu / Redactor Șef

Cu ce postește Cornel Palade? Cu supă de linte! Iată rețeta lui, îmbogățită cu un ingredient secret

Cu ce postește Cornel Palade? Cu supă de linte! Iată rețeta lui, îmbogățită cu un ingredient secret
Cornel Palade e topit după supa de linte, care e potrivită în deosebi în această perioadă de post. Maestrul și-a prezentat rețeta și garantează că rezultatul e absolut delicios.

Cornel Palade se descurcă foarte bine în bucătărie și știe să facă o supă deosebită: Supă cremă de linte galbenă cu mentă.

Cu ce postește Cornel Palade? Cu supă de linte! Iată rețeta lui, îmbogățită cu un ingredient secret

Se face ușor, rapid și cu siguranță va aduce un gust oriental la masa dumneavoastră. Popoarele orientului preferă în mod deosebit lintea datorită timpului de fierbere redus. Lintea este o excelentă alternativă la fasole, ideala în supă sau gătită cu carne și legume.

Porții: 4

Ingrediente:

200 gr linte galbenă
1 ceapă
1 morcov
1 lingură ulei
3-4 fire mentă proaspătă
1 lingură cu vârf pastă de roșii (cca 50 gr)
1 bucată ghimbir (10 gr)
2 căței de usturoi
1/2 linguriță boia dulce
3/4 linguriță coriandru măcinat
1/4 linguriță chimion macinat
1/4 linguriță turmeric
1/4 linguriță pudră chili (kashmiri chili)
1/4 legatură pătrunjel
sucul de la 1/4 lamaie
1 lingură ulei

Supa de linte cu mentă realizată de Cornel Palade Sursă foto: Star Chef

Preparare:

Într-o oală se caleste ceapa tocata marunt până ceapa se înmoaie bine. Se dau prin robot sau se toacă mărunt morcovul, ghimbirul și usturoiul și se adaugă peste ceapă. Se călește foarte puțin.

În paralel, se fierbe lintea în apă cu sare și oțet și se dă în 2-3 clocote.

Se scurge lintea, se pune peste legumele călite și se adaugă 1 l apă și sare și se aduce la fierbere. Se adaugă condimentele și se fierbe cu capac timp de 15 minute (până lintea e moale).
Se mixează supa rezultată în blender sau folosind blenderul vertical, până consistența ei devine păstoasă, fină.
Se adaugă menta tăiată fâșii și se lasă să stea cu capac măcar 10 minute, să se infuzeze.
Se servește caldă, cu iaurt grecesc și crutoane.

Poftă bună!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre