Simona Ionescu / Redactor Șef

„Cuiburi” de cartofi cu chifteluțe. Aperitiv pe masa de Sărbători

„Cuiburi” de cartofi cu chifteluțe. Aperitiv pe masa de Sărbători
”Cuiburi” de cartofi puteți prepara în mai multe feluri, cu orice ocazie doriți. Puteți să le faceți cu chifteluțe, cu somon, cu ou. Se fac ușor, cu ingrediente la preț rezonabil. Sunt perfecte și pe masa festivă de Sărbători.

Puteți să vă jucați cum doriți. Să tăiați cartofii pe lung și să puneți deasupra ou, cașcaval, somon. Vă recomandăm o rețetă interesantă de „cuiburi” de cartofi cu chifteluțe, de la retete-usoare.eu.

„Cuiburi” de cartofi cu chifteluțe. Rețetă de Sărbători

Piureul banal se poate găti și altfel, mai gustos, mai spectaculos. Se pune la cuptor, cu chifteluțe.

Ingrediente

Pentru piureul de cartofi

  • 800 g de cartofi;
  • un ou;
  • 40 g de unt;
  • 50 g de cașcaval;
  • sare, condimente (noi am folosit doar sare) — după gust.

Pentru chifteluțe

  • 400 g de carne tocată (noi am folosit carne de pui);
  • o ceapă;
  • 100 g de cașcaval;
  • sare, condimente (noi am folosit piper negru măcinat, usturoi granulat și boia de ardei dulce), după gust;
  • -un ou (opțional).

În cazul, în care compoziția pentru chifteluțe iese lichidă, adăugați 1-2 linguri de amidon.

Dacă veți folosi carne de porc sau vită, ar fi mai bine să prăjiți chifteluțele până la rumenire înainte de coacere, deoarece aceste tipuri de carne se gătesc mai lent decât carnea de pui.

Mod de preparare

  • Pregătiți piureul de cartofi: curățați cartofii de coajă și tăiați-i în bucăți. Puneți-i într-o cratiță și acoperiți-i cu apă. Fierbeți-i până vor fi gata.
  • Scoateți cartofii fierți din apă. Adăugați sare și condimente după gust, untul, oul și cașcavalul dat prin răzătoarea mare. Pisați totul cu zdrobitorul pentru piure până veți obține o compoziție fină și omogenă.
  • Lăsați piureul de cartofi să se răcească.
  • Pregătiți compoziția de carne: puneți carnea tocată într-un bol adânc. Adăugați sare și condimente după gust, oul și ceapa dată prin răzătoare mare sau pasată cu blenderul. Amestecați foarte bine.
  • Adăugați cașcavalul dat prin răzătoarea mare. Amestecați foarte bine.
  • Modelați „cuiburile”: luați câte aproximativ 2 linguri de piure și modelați-l sub formă de biluță.
  • Puneți biluțele de cartofi pe o tavă unsă cu ulei sau unt. Realizați câte o adâncitură în mijlocul lor, folosind un pahar rotund, uns cu ulei și mâinile.
  • Modelați chifteluțele din compoziția de carne și puneți-le în „cuiburile” de cartofi.
  • Coaceți timp de aproximativ 40 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C. Sursa și foto: retete-usoare.eu

Aperitiv cu roşii şi ouă fierte. Idei pentru ornat

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre