Pentru copt, se aleg ardei cărnoși (ardei grași, kapia, gogoșari), pot fi verzi (sunt mai amărui), roșii sau galbeni. Cei roșii sunt mai dulci și dau o culoare frumoasă la zacuscă, sos, mâncăruri.
Cum se coc și se curață corect ardeii
Se aleg ardei mai drepți, fără multe valuri, ca să se poată coace uniform. Să fie tări, sănătoși și să nu aibă găuri. Verificați atent pe lângă codiță!
Cum se coc corect ardeii. La tigaie
Ardeii spălați și șterși de apă se pun în tigaie cu ulei cât mai mult, ideal e să fie baie de ulei. Se lasă focul mic de tot, după ce se încinge uleiul și se pune un capac. În felul acesta, ardeii vor fierbe în ulei, fără să se ardă.
Se vor coace uniform, vor fi foarte moi și cu o dulceață incredibilă. Se răsucesc pe toate părțile, cu ajutorul unui clește de grătar.
Se găsesc peste tot și costă puțin. Când sunt gata, se scot și se lasă la răcit, intr-o strecurătoare, să se scurgă uleiul. Se curată extrem de ușor după ce se răcesc. Problema este că sug ulei, deci nu sunt dietetici.
Cum se coc corect ardeii. Pe grătar
O metodă rapidă, nu se fac fum și nici căldură în casă.Se coc repede, iar gustul dat de jar e atât de grozav!
Se coc după ce se domolesc flăcările, atunci când jarul este iute. Se întorc rapid pe toate părțile, pe măsură ce se coc. Se scot în castron sau pungă și se presară cu sare. Se păstrează bine acoperiți, să transpire. În felul acesta, coaja se umflă și ardeii se curață ușor. Pulpa ardeilor va fi mai tareși foarte gustoasă.
Cum se coc corect ardeii. Pe tablă sau pe plită
Dacă se coc pe tablă sau pe plită, ardeii se presară mai întâi cu sare mare. Se întorc ardeii pe toate părțile, până se coc uniform. Se scot în castron acoperit cu capac sau pungă, se presară cu sare, să se aburească și să se curețe ușor.
Cum se coc corect ardeii. În tavă, în cuptor
Se așază o folie de aluminiu în tavă și deasupra se pun ardeii. Dacă aveți aragaz cu grill, dați drumul la funcția grill și așezați tava pe treapta de sus, dar să rămână distanță de o palmă până la ardei, să nu se ardă. Aragazul se da la maxim. La cuptoarele electrice, ardeii se coc mai rapid, la cuptoarele pe gaz durează ceva mai mult, cam 35-40 de minute. Întoarceți ardeii pe toate părțile. Se scot și se presară cu sare, în castron sau pungă închisă bine, să transpire.
Cum se coc corect ardeii. În cuptor, atârnați de grătar
Aveți nevoie de niște agrafe de birou sau să faceți niște cârlige din sârmă. Agățați fiecare ardei în parte, apoi de grătarul aragazalui. Aveți grijă să nu se atingă între ei, să se coacă uniform.
Dedesubt puneți o tavă cu puțină apă, să se scurgă sucul. Dați aragazul la maxim și nu îi întoarceți. Sunt gata în 30-45 de minute, depinde de cuptor După 30 de minute scoateți un ardei și verificați dacă e copt La fel se pun în castron cu capac sau pungă, presărat cu sare și se lasă să transpire bine. Sursa: pofta-buna.com
Gică Hagi, bolnav? Ce dezvăluiri face Cornel Dinu!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook