Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum se face o omletă perfectă. De câte ouă avem nevoie

Cum se face o omletă perfectă. De câte ouă avem nevoie
Ce este mai ușor decât o omletă? Iei două ouă, le bați și le prăjești în tigaie. Însă, dacă vrei să faci o omletă perfectă este nevoie de mult mai mult decât atât. De câte ouă avem nevoie și ce ingrediente trebuie să folosim?

Omleta este unul dintre cele mai consumate alimente și la români și oriunde în lume. Este ușor de preparat, iar nutriționiștii susțin că omleta consumată la micul dejun este bună pentru cei care se află la dietă, și se referă la omleta preparată simplu, doar din două ouă.

Rețeta unei omlete perfecte

Omleta poate fi un mic dejun la îndemână, dar și un aperitiv arătos și foarte gustos.

Secretul omletei perfecte nu este să bați puternic ouăle. Acestea trebuie bătute cu furculița, doar cât să se omogenizeze. Dacă bați ouale foarte tare, rezultatul final va fi o omletă cauciucată și densă.

Secretul marilor bucătari este ca la fiecare două ouă întregi să adaugi, în plus, un gălbenuș. Tot ei spun că omleta perfectă se face din 3 ouă, iar în loc  de ulei să folosim unt.

În funcție de numărul de ouă folosite, trebuie să folosim și o tigaie cu diametrul potrivit. Dacă se folosesc mai multe ouă, este nevoie de o tigaie mare, iar dacă sunt puține ouă, se folosește o tigaie cu diametrul cât mai mic, astfel încât omleta să fie groasă.

Omleta perfectă, trucuri de la marii bucătari

Ca orice preparat, omleta trebuie să fie gustoasă, dar și arătoasă. Dacă poți, rulează omleta în tigaie și taie bucăți de 5-6 cm lungime.

  • Dacă folosești legume la omletă, acestea trebuie puse în tigaie înainte cu două minute de a pune ouale bătute, în untul topit.
  • Se pot pune verdețuri, boabe de mazare, boabe de porumb, ceapa tăiată ”peștișor”, ardei gras roșu sau verde, tocat în bucățele mici. Se mai poate pune șuncă presată, șunculiță afumată, rondele de cârnăciori. Nu se folosesc roșii crude pentru ca sunt prea zemoase și strică omleta. Mai bine le pui alături, tăiate felii.
  • Ai grijă să amesteci, folosind o spatulă lată, pentru ca omleta să se desfacă în bucăți pufoase. Se poate adauga cașcaval ras peste omletă exact când este gata, și apoi se răstoarnă în farfurie.
  • Nu pune sare în omletă! Aceasta se adaugă doar la final și dacă vă place, presărați piper măcinat.
  • Nu prăji omleta niciodată până se usucă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre